Po 20 letih ima spet težave z alkoholom. Foto: EPA
Po 20 letih ima spet težave z alkoholom. Foto: EPA
Robin v akciji
Odličen igralec in velik šaljivec. Foto: EPA

55-letni Williams je po dveh desetletjih treznosti "spet začel piti", zato se je po besedah njegove predstavnice za stike z javnostjo Mare Buxbaum "odločil za ukrep, s katerim bo poskrbel za svoj blagor in blagor svoje družine". Javnost je prosil, da v tem času spoštuje njihovo zasebnost, za jesen pa načrtuje vrnitev - takrat bo čas promocije njegovih novih filmov.

Pred kratkim so začeli predvajati njegov novi projekt The Night Listener, v katerem Williams igra voditelja radijske oddaje. Ob tem se zaplete z mladim poslušalcem, ki trdi, da je žrtev zlorabe, še letos pa bodo na velika platna prišli še trije njegovi filmi: Man of the Year, v katerem bo igral voditelja pogovorne oddaje, ki kandidira za predsednika; risanka Happy Feet, v kateri bo posodil glas pingvinu; z Benom Stillerjem in Owenom Wilsonom pa bo igral v komediji Night at the Museum.

Komedijantski talent ni vse, kar zmore
Williams je postal zvezdnik v 70. letih prejšnjega stoletja, ko je po diplomi na uglednem Juilliardu igral v komični televizijski nanizanki Mork in Mindy. V nastopih komične improvizacije se je tudi večkrat norčeval iz svojega alkoholizma.

Pozneje je postal tudi uspešen dramski filmski igralec in pokazal, da njegov komedijantski talent ni vse, kar zmore. Za oskarja za glavno vlogo je bil nominiran kar trikrat: prvič za vlogo v drami Dobro jutro, Vietnam, drugič za Društvo mrtvih pesnikov, nato pa še za vlogo v nenavadnem Ribjem kralju. Zlati kipec je končno dobil za stransko moško vlogo v filmu Dobri Will Hunting.