Ronaldinho se na poročanje medijev še ni odzval. Foto: Reuters
Ronaldinho se na poročanje medijev še ni odzval. Foto: Reuters

Sodnik v Braziliji je naročil tudi, da Ronaldinhu zasežejo potni list, saj ima nekdanji zvezdnik Barcelone in Milana kar za dva milijona evrov neplačanih računov. Nogometaš in njegov brat Roberto Assis sta bila namreč leta 2015 kaznovana zaradi nezakonite gradnje ribogojnice na zaščitenem ozemlju ob reki Guaiba v Braziliji. Ker kazni nista plačala takoj, je znesek zaradi visokih obresti narasel in "prilezel" že do dveh milijonov evrov.

38-letnemu nogometašu s polnim imenom Ronaldo de Assis Moreira, ki se je športno upokojil lani, so se zato državne oblasti "usedle" na njegov bančni račun, a tam našle preračunano v naš denar borih šest evrov.

Ronaldinho je sicer v zadnjih tednih na promocijski turneji po Kitajski, Japonski, Evropi in Afriki, podjetje Nike pa je nedavno predstavilo novo kolekcijo čevljev v njegovo čast, imenovano R10, kar mu bo zagotovilo nov prihodek. Sredi novembra pa naj bi se v Frankfurtu v Nemčiji udeležil dobrodelne nogometne tekme, toda vprašanje, ali bo v tujino lahko odpotoval brez potnega lista.