Snemanje nadaljevanja filmske uspešnice z naslovom The Hitman's Wife Bodyguard režiserja Patricka Hugesa bo v Rovinju potekalo nekaj tednov, tako da lahko med sprehajanjem po najbolj znanem turističnem mestu v hrvaški Istri naletite tudi na kakšen znan obraz.

Salma Hayek je takoj po prihodu v mesto na Instagramu delila fotografijo s Samuelom L. Jacksonom, pripisala je, da so prispeli na novo magično lokacijo.

Navdušenje je delil tudi Samuel, ki je napisal, da je nova lokacija obetavna in da je Hrvaška na prvi pogled ljubka.

Hrvaška komercialna televizija Nova TV je prejšnjo sredo že predvajala posnetke preizkusov nekaterih kaskaderskih prizorov padcev v morje. Svoje vratolomnosti naj bi kazali tudi ob znani rovinjski cerkvi svete Evfemije.

Snemanje filma so začeli v Londonu prejšnji mesec, sledi pa del produkcije na Hrvaškem. Filmska ekipa bo po večtedenskem delu v Rovinju kratek čas snemala na Reki, v prvi polovici maja pa jih pričakujejo tudi v Zagrebu, kjer naj bi v dveh tednih posneli nekatere spektakularne akcijske prizore pri muzeju Mimara in zahodni železniški postaji.

Hrvaška je postala zanimiva za snemanje hollywoodskih celovečercev, potem ko so v Dubrovniku posneli uspešnice, kot sta Igra prestolov in Vojna zvezd, kar je dodatno povečalo obisk turistov.

Konec aprila bo 260-članska ekipa posnela drzne prizore avtomobilskega zasledovanja tudi v Trstu.

Gre za nadaljevanje filma The Hitman’s Bodyguard (Krij mi hrbet) iz leta 2017.