Penelope je želja po popolnosti pripeljala med najuspešnejše igralke, družino pa si mora še ustvariti. Foto: EPA
Penelope je želja po popolnosti pripeljala med najuspešnejše igralke, družino pa si mora še ustvariti. Foto: EPA
Penelope Cruz in Javier Bardem
Prizor iz filma Vicky Cristina Barcelona, ki je Penelope prinesel oskarja. Foto: EPA

Cruzova, ki ima pri 35 letih za seboj zavidljivo kariero, v žep pa je lani pospravila tudi oskarja za najboljšo stransko vlogo, je v pogovoru za britansko revijo Psychologies dejala, da je na vseh področjih v življenju perfekcionistka.

"To je šlo že tako daleč, da sem zaradi neskončne potrebe po popolnosti uničila marsikatero prijateljstvo, s tem pa sem ogrozila tudi lastno srečo. Veliko samonadzora potrebujem, da se vsakič znova zavem, da sem prezahtevna do sebe in do drugih."

Okoli nje mora biti vse popolno
Penelope stremljenje po tem, da bi bila brez napak, spremlja tako v poklicnem kot zasebnem življenju. "Vsakič, ko snemam film, imam občutek, da to počnem prvič in da sem prava amaterka. Kar naprej me preganja občutek, da me bodo zdaj zdaj odpustili ..." je potarnala Španka, ki je po medijsko odmevnih zvezah z Matthewom McConaugheyjem in Tomom Cruisom že nekaj časa srečna s Javierjem Bardemom.

A do njega se pogosto obnaša kot ... mama. "Preveč zaščitniška sem tako do bratov in sester, kot tudi do njega," je dejala Penelope, ki je svojega izbranca pred časom opisala kot "čudovitega moškega in izjemnega igralca".

Čas za otroke še vedno ni pravi
Španka si izredno želi imeti otroke. "Seveda, enkrat v prihodnosti, zdaj pa še ne. Želim, da bo takrat, ko se bom odločila za naraščaj, vse že vnaprej poskrbljeno, da bo nosečnost 'najboljši projekt mojega življenja'," ni mogla iz svoje kože niti pri tem vprašanju. "Verjamem v družino, ljubezen, otroke, v poroko in zakon pa ne," je dodala.