Sienna Miller je na sodišču dosegla prepoved fotografiranja njene zasebnosti. Foto: EPA
Sienna Miller je na sodišču dosegla prepoved fotografiranja njene zasebnosti. Foto: EPA
Sienna Miller
Poleg tega pa je v zadnjih nekaj tednih z odškodninami obogatela za več kot 100.000 evrov. Foto: EPA

Po poročanju časnika Times naj bi agencija pristala na izvensodno poravnavo, ki pa bi lahko pomenila prelomnico v svetu slavnih.

26-letnica je na podlagi britanskega zakona o nenadlegovanju (Harrasment Law, op. a.) tožila britansko agencijo Big Pictures, ker naj bi ji ta naredila življenje neznosno, saj je najemala fotografe, ki so jo zasledovali po vsem svetu. Po besedah njenega odvetnika naj bi bilo na sledi Millerjeve tudi do 15 fotografov naenkrat.

Nič več vdiranja v njeno zasebnost
Tako je tožena fotografska hiša poleg plačila odškodnine morala pristati na kar stroge pogoje zvezdnice filma Alfie. Sienna je paparacem prepovedala vsakršno fotografiranje njene zasebnosti. To pomeni, da sta zasledovanje ali kakršna koli druga oblika nedovoljenega fotografiranja iz zasede prepovedana. Prav tako fotografi ne smejo več fotografirati njenega doma in doma njene družine v Londonu.

Prepoved pa ne velja za javne prostore kot na primer sprehod na rdeči preprogi ali za udeležbo javnih prireditev. Obenem hiša Big Pictures ne bo smela objaviti fotografij, posnetih med junijem in septembrom letos.

Bodo Sienninemu zgledu sledili še drugi znani?
Odvetnik zvezdnice, ki je v zadnjih tednih dobila že drugo odškodnino proti paparacem, je povedal, da bi ta primer lahko vzpodbudil in opogumil še druge zvezdnike, da se odločijo za tožbo zoper nadležne paparace, ki pogostokrat vdirajo v njihovo zasebnost.

J. S.