Sinead O'Connor je pred dnevi sporočila, da se je spreobrnila v islam. Foto: Twitter Shuhada Davitt
Sinead O'Connor je pred dnevi sporočila, da se je spreobrnila v islam. Foto: Twitter Shuhada Davitt

Irska pevka, ki se je nedavno spreobrnila v islam in se preimenovala v Shuhado Davitt, je razloge za to odločitev pojasnila v "rasističnem" tvitu, kot ga je sama imenovala.

"Zelo mi je žal. Kar bom zdaj rekla, je nekaj tako rasističnega, da si nikdar nisem mislila, da moja duša sploh lahko to čuti. Ampak resnično se nikdar več ne želim družiti z belci (če se tako reče nemuslimanom)," je zapisala 51-letna pevka.

"Niti za en trenutek, iz katerega koli razloga. Gnusni so."

O'Connorjeva, ki ima že dalj časa psihične težave, je nato v naslednjem tvitu napadla Twitter, ker cenzurira njen sovražni govor: "Zanimivo bo videti, ali bo Twitter prepovedal to, ko pa dovoljuje ljudem, kot sta Trump in Milbank, da bruhata svojo satanistično umazanijo po celo moji državi."

Svete knjige so "irelevantne"
O'Connorjeva, dolgoletna kritičarka Katoliške cerkve, ki je zloglasno raztrgala fotografijo papeža Janeza Pavla II. med svojim nastopom v oddaji Saturday Night Live leta 1992, je nato še dodala, da so svete knjige, kot je Biblija, danes "irelevantne".

"V Koranu ni nič več govora o nasilju kot v Tanahu, Bibliji ali Mahabharati. In vse je ENAKO (IRELEVANTNO) ZA NAŠ ČAS," je zapisala in zapisu dodala ključnik #KonecVladavineBELCEV. "In še zadnje. Če je 'noro', da ti je mar, potem me mirno našeškajte in me označite za zmešano:)."