Pevka in igralka Cher že veliko let živi v Malibuju, kjer uživa v prenavljanju svojega doma. Vendar pa to ni njena edina hiša, saj je pred kratkim kupila stanovanje na Sunset Stripu v Los Angelesu za  4,5 milijona dolarjev. Foto:
Pevka in igralka Cher že veliko let živi v Malibuju, kjer uživa v prenavljanju svojega doma. Vendar pa to ni njena edina hiša, saj je pred kratkim kupila stanovanje na Sunset Stripu v Los Angelesu za 4,5 milijona dolarjev. Foto:

Kako svetu pokazati, da vam je uspelo, zares uspelo v svetu slavnih in bogatih? Kupite hišo. Veliko hišo. Drago hišo. S številnimi spalnicami, kopalnicami, kamini, bazeni, velikimi garažami in še marsičem.

Seveda imajo tisti najbolj slavni in bogati več hiš, ponavadi razporejenih po vsem svetu, nekateri pa imajo po dve hiši kar v istem mestu.

Okusi zvezdnikov so različni, kot so različne njihove hiše, a vendar jim je skupno to, da so drage, velike in razkošne, na ogled vam jih ponujamo nekaj.

T. V.












Tom Cruise in Katie Holmes sta pred kratkim za svoj novi, 1.300 kvadratnih metrov velik dom na Beverly Hillsu odštela 35 milijonov dolarjev. Hiša z osmimi spalnicami, ki je od dobrih prijateljev družine Cruise, zakoncev Beckham, oddaljena dobri dve minuti vožnje z avtom, sploh ni bila na prodaj, a je očitno Tom prejšnjim lastnikom ponudil toliko, da ponudbe niso mogli zavrniti.
Kaj naj stori dekle, ki ima premajhno omaro? Kupi večjo, seveda! A če je dekle slavna pevka, z večjo omaro pride tudi večja hiša. Pevka Fergie je s svojim fantom, igralcem Joshem Duhamelom, za novo, večjo hišo v Brentwoodu v Kaliforniji odštela 4,8 milijona dolarjev, v njo pa sta dala vgraditi tudi striptiz drog, ob katerem Fergie večkrat zapleše za Josha.
22-letna pevka Avril Lavigne in njen mož Deryck Whibley, pevec skupine Sum 41, se po napornih turnejah vračata v štiri milijone dolarjev vredno vilo v italijanskem slogu kje drugje kot na Beverly Hillsu.
Playboyevo graščino, zagotovo enega najbolj znanih domov v Los Angelesu, če ne celo na svetu, je Hugh Hefner za 1,2 milijona dolarjev kupil davnega leta 1971. Do danes, ko njeno vrednost ocenjujejo na 50 milijonov dolarjev, je graščina doživela številne divje zabave, na katerih so se poleg neštetih playboyevih zajčic zabavali številni hollywoodski zvezdniki in zvezdnice.
Kraljica pogovornih oddaj Oprah Winfrey ima številna domovanja v različnih ameriških zveznih državah in velikansko stanovanje v Chicagu, a se ob pogledu na to hišo v kalifornijskem Montecitu ni mogla upreti skušnjavi in je njenim lastnikom, ker hiša takrat pač ni bila naprodaj, ponudila kakršno koli plačilo. Za 55 milijonov dolarjev je Oprah med drugim dobila 14 kopalnic in deset kaminov.
Komik Jerry Seinfeld je leta 2000 svojo 4,8 hektara veliko posestvo ob vodi v Hamptonu kupil od glasbenika Billyja Joela za 32 milijonov dolarjev. Medtem ko njegovi trije otroci igrajo baseball na v ta namen posebej zgrajenem baseballskem igrišču, se njihov slavni očka igra s svojo zbirko avtomobilov v garaži, ki je dovolj velika za 22 avtomobilov.
Aaron Spelling je bil eden najuspešnejših (in najbogatejših) producentov, ki je ustvaril serije, kot so Charlijevi angelčki, Beverly Hills 90210, Melrose place in številne druge, prebival pa je v eni največjih graščin v Los Angelesu, ki ima kar 123 sob. Dve od teh sta namenjeni zavijanju daril, graščina, ki jo je Spelling kupil od legendarnega Binga Crosbyja, pa se lahko pohvali še z dvorano za kegljanje.