Zadnjo svojo fotografijo je Jackie Stallone objavila aprila letos, ko je zapisala, da še vedno telovadi, zaradi česar ji v karanteni ni dolgčas. Foto: Instagram
Zadnjo svojo fotografijo je Jackie Stallone objavila aprila letos, ko je zapisala, da še vedno telovadi, zaradi česar ji v karanteni ni dolgčas. Foto: Instagram

Novico o smrti 98-letne mame Stallone je javnosti v ponedeljek sporočil njen sin Frank, ki je na Instagramu objavil serijo njenih fotografij, poleg njih pa zapisal, da je umrla v spanju, "kot si je želela". "Res jo je bilo težko ne imeti rad. Bila je zelo ekscentrična in živopisna oseba," je zapisal in poudaril, da je bila zares neustrašna, polna energije, ki je vse do konca vsak dan telovadila in ostala tudi bistrega duha.

Jackie Stallone je bila mama štirih otrok poleg 70-letnega glasbenika Franka in štiri leta starejšega zvezdnika filmov o boksarju Rockyju Balboi, Sylvestra, se ji je v zakonu s Frankom Stallonom st. rodil še Tommy, v zakonu z Anthonyjem Filitijem pa še zdaj že pokojna igralka Toni D'Alto.

Stallonova, tudi zvezdniška astrologinja in medij, je bila prva ženska, ki je dobila svojo dnevno oddajo o telovadbi in dvigovanju uteži, pozneje je odprla svojo telovadnico zgolj za ženske (Barbella's), sredi 80. let pa je postala tudi promotorka ženske rokoborbe ‒ pet let je namreč sodelovala pri snemanju promocijske serije z naslovom GLOW: Gorgeous Ladies of Wrestling.

Bila je tudi zelo aktivna na družbenih omrežjih: na Instagramu je tako objavljala starejše fotografije iz mladosti svojih otrok, predvsem Sylvestra.

Preživeli so jo trije sinovi in mož št. 3 Stephen Levine (poročena sta bila od leta 1998), pa tudi sedem vnukov in trije pravnuki.