Dva po mnenju Američanov najvplivnejša zvezdnika. Foto: EPA
Dva po mnenju Američanov najvplivnejša zvezdnika. Foto: EPA

Nekdanja voditeljica in vodja lastne televizijske mreže se že od leta 1999 redno uvršča med 10 najvplivnejših zvezdnikov. Prav na vrh je bila uvrščena kar petkrat, nazadnje lani.

Zdaj pa je film Lincoln na mesto najvplivnejšega pripeljal Spielberga. Gre za zgodbo o Abrahamu Lincolnu, predsedniku Združenih držav Amerike, ki je odpravil suženjstvo. Režiser je zanj prejel kar 12 nominacij za oskarje, v blagajne pa film je prinesel 275 milijonov dolarjev.

Pri Forbesu so zapisali, da o Spielbergovem vplivu govori že samo to, da mu je s svojim filmom o predsedniku ZDA uspelo v kino privabiti množice tujcev, ki so si želeli ogledati to dramo. Revija sicer pri ustvarjanju seznama upošteva zaslužek zvezdnikov in njihovo medijsko navzočnost, izvedejo pa tudi anketo med Američani - režiserja je skoraj polovica vprašanih označila za vplivnega.

Vrstni red na lestvici 100 najvplivnejših slavnih osebnosti je odvisen od zaslužka in medijske pojavnosti. Oprah z zaslužkom 77 milijonov dolarjev od lanskega do letošnjega junija sicer ni zvezdnica z največjim zaslužkom, a si je prvo mesto prislužila zaradi svojega položaja v Hollywoodu ter navzočnosti v tisku, na televiziji in družbenih omrežjih, pojasnjujejo pri Forbesu.

Med najvplivnejših deset so se sicer uvrstili še režiserji George Lucas, Ron Howard in Martin Scorsese, televizijski zdravnik Dr. Oz, voditeljica Barbara Walters, pevec in aktivist Bono, avtor stripovskih junakov Stan Lee ter radijski voditelj Rush Limbaugh.