Princ Aleksandar II. Karađorđević z ženo Katarino in sinovi Petrom, Aleksandrom III. (drugi z leve) in Filipom. Foto: Spletna stran Royal family
Princ Aleksandar II. Karađorđević z ženo Katarino in sinovi Petrom, Aleksandrom III. (drugi z leve) in Filipom. Foto: Spletna stran Royal family
Dunja in Emir Kusturica leta 2011. Foto: EPA

33-letni Aleksandar III. Karađorđević, ki nosi ime po svojem očetu, in Dunja Kusturica sta pred dnevi potrdila tisto, o čemer se v Srbiji govori že dalj časa - da sta v zvezi.

Prvič sta se skupaj pojavila na proslavi 70. rojstnega dneva Aleksandra II., par pa je skupaj poziral s slavljencem na Belem dvoru. O svoji zvezi zaljubljenca ne želita govoriti, mladi princ je tako srbskim medijem povedal le, da ne želi govoriti o svojem zasebnem življenju.

Aleksandar že eno leto živi v Beogradu. Tja je prišel v času lanskih poplav, ki so prizadele tudi Srbijo, kmalu pa se je odločil, da za vedno ostane tam. In to zaradi ljubezni, kot je razkril pred časom za srbski Blic.

Princ Aleksandar III. ima brata dvojčka Filipa, rodila sta se 15. januarja 1982 v Virginiji v ZDA, pa še starejšega brata Petra. Sinovi so se Aleksandru II. rodili v zakonu z brazilsko princeso Marie da Glorie de Orleans e Braganca. Z drugo ženo princeso Katarino nima otrok.

Dunja je diplomirana dramaturginja, ukvarja se z umetnostjo, svojemu slavnemu očetu pa pomaga pri organizaciji mednarodnega glasbenega in filmskega festivala Kustendorfa.

Slavje na Belem dvoru
Princ Aleksandar II. Karađorđević je pred nekaj dnevi v prisotnosti številnih kronanih glav in političnega ter verskega vrha proslavil svoj 70. rojstni dan. Slavja so se med drugim udeležili tudi švedski kralj Gustav in kraljica Silvia, pa španska kraljica Sofija in monaški knez Albert ...

Kot je slavljenec razkril srbskim medijem, je še vedno najbolj vesel tega, da so se leta 2013 v domovino vrnili posmrtni ostanki njegovega očeta, zadnjega jugoslovanskega kralja Petra II. Karađorđevića, s čimer se je posmrtno končalo sedem desetletij dolgo izgnanstvo zadnjega srbskega monarha.

Peter je bil jugoslovanski kralj od leta 1941 do leta 1945, ko je bila Jugoslavija razglašena za republiko. Med drugo svetovno vojno je živel v izgnanstvu v Londonu, zadnja leta življenja pa je preživel v ZDA, kjer je leta 1970 tudi umrl. Princ Aleksandar, ki je bil rojen v Londonu, se nikoli ni odrekel svojemu nazivu, v Srbijo se je dokončno vrnil leta 2001.