Stefano Gabbana ni zadovoljen s položajem homoseksualcev v Italiji. Foto: EPA
Stefano Gabbana ni zadovoljen s položajem homoseksualcev v Italiji. Foto: EPA
Stefano Gabbana in Domenico Dolce
Stefano in Domenico ostajata sodelavca. Foto: EPA

Modni oblikovalec, ki je "polovica" oblikovalskega dueta Dolce & Gabbana, pravi, da je Cerkev kriva, da se politiki obotavljajo. "Politiki se obirajo in obirajo, ker se bojijo, da bi izgubili glasove katoličanov. Vatikanska hierarhija se še vedno vsak dan ostro bojuje proti tistim, ki si drznejo dvomiti o tradicionalnem pojmovanju družine," je 44-letni Gabbana povedal v intervjuju za italijanski dnevnik La Stampa. In dodal, da se Cerkev po njegovem bojuje tudi proti ljubezni.

Bo Romano Prodi izpolnil obljube?
Italijanski premier Romano Prodi je pred volitvami aprila 2006 obljubljal, da bo priznal vse pare, ne glede na spolno usmeritev. A nekateri italijanski politiki so že takrat napovedali, da bodo nasprotovali vsem predlogom, ki bi istospolne zveze izenačile z "običajnimi" pari. Predlogu, da bi uradno neporočeni istospolni partnerji imeli enake pravice do dedovanja po partnerju, skupno zdravstveno zavarovanje in pravice do obiskovanja v bolnišnici ali zaporu, besno odkimavajo italijanski konservativci in Cerkev. "To se vleče v nedogled!" se jezi Stefano Gabbana, ki je bil 19 let v ljubezenskem razmerju z 48-letnim Domenicom Dolcejem.

Ljubezen je minila leta 2005
Stefano in Domenico sta se srečala leta 1980 v Benetkah in dve leti pozneje oblikovala svojo modno znamko. Prvo kolekcijo sta pokazala leta 1986. Februarja 2005 sta modna guruja sporočila, da se razhajata, a hkrati zagotovila, da bosta še naprej poslovna partnerja. Stefano Gabbana je presenetil tudi pred nekaj tedni, ko se je razvedelo, da naj bi eno izmed svojih prijateljic prosil, da bi donosila otroka - spočet bi bil umetno, ona bi darovala jajčece, Stefano pa bi bil biološki oče otroka.