Danielsova je že pred tedni povedala, da ji ne gre več za denar, ampak za resnico. Foto: Reuters
Danielsova je že pred tedni povedala, da ji ne gre več za denar, ampak za resnico. Foto: Reuters
Stormy Daniels
Že zdaj služi na račun predsedniške slave s striptizpredstavami po ZDA, ki nosijo naslov "Naredimo Ameriko spet pohotno", kar se nanaša na Trumpovo geslo v predsedniški kampanje "Naredimo Ameriko spet veliko". Foto: Reuters
Stormy Daniels
Avenatti je pred tedni vložil tožbo za razveljavitev pogodbe o molku, po kateri lahko Trump od nje zahteva odškodnino v vrednosti milijon dolarjev, če kaj preveč pove ali celo objavi kakšno fotografijo ali videoposnetek. Foto: Reuters
Stormy razkrila podrobnosti o aferi s Trumpom

Danielsova, katere pravo ime je Stephanie Clifford, je v oddaji 60 Minutes voditelju Andersonu Cooperju priznala, da je leta 2016 – v zadnjih dneh predsedniške kampanje – sprejela 130.000 ameriških dolarjev (kar je okoli 105.000 evrov), ker se je bala za svojo varnost in za varnost svoje hčerke. Priznala je, da ji Trump ni nikoli osebno grozil, a se je ob tem spomnila dogodka iz leta 2011, ko se ji je v Las Vegasu približal neki moški. Srečanje se je zgodilo na parkirišču, kjer je na poti do telovadnice dajala v avtomobilotroški sedež s hčerko. "Pusti Trumpa pri miru. Pozabi na zgodbo." Moški je dodal, da ima lepo hčerko in da bi bilo škoda, da bi se kaj zgodilo njeni mami.

Grožnja je prišla po tem, ko je svojo zgodbo izpovedala za 15.000 ameriških dolarjev reviji InTouch (zgodbo so objavili šele letos, ker odgovorni pri Bauer Publishing, pod katerim deluje uredništvo revije, sprva - po grožnjah Trumpovega odvetnika Michaela Cohena - niso objavili pogovora). Danielsova je Cooperju zaupala, da po grožnji ni šla na policijo. Leta za tem je do nje pristopil odvetnik s ponudbo za molk. "Bala sem se za svojo družino in svojo varnost," je dodala Danielsova.

Svojo zgodbo je še enkrat povedala v televizijskem intervjuju: "Ustrezalo mi je, da ne rečem nič, toda ni OK, da so ljudje začeli govoriti, da sem lažnivka." Še enkrat je ponovila, da jo je Trump povabil v svojo hotelsko sobo na večerjo – le tri mesece za tem, ko je Melania Trump rodila Barrona. Tam sta imela spolni odnos. "Nisem rekla ne. Nisem žrtev," je priznala in dodala, da je imela spolni odnos z njim, ker je želela priti v njegovo oddajo Vajenec, in da je na to gledala kot na poslovno potezo.

Po tem srečanju sta ostala v stiku, ker ji je Trump obljubil mesto v oddaji, toda na koncu je ostala brez udeležbe v oddaji. Namesto tega je pred predsedniškimi volitvami podpisala pogodbo, s katero se je zavezala k molku. Kot je dejala, je to zanjo pomenilo hiter zaslužek in skrb manj, kako hčerki pojasniti, kaj je storila. Bela hiša razmerje zanika. Trump molči. Cohen pa grozi Danielsovi s tožbo za najmanj 20 milijonov dolarjev, ker je prekršila določila pogodbe o molku. Če jo krši, pomeni, da zgodba o razmerju ni izmišljena.

Vse za denar ali resnico?
Odvetnik pornoigralke Michael Avenatti skuša z namigi, da o njunem srečanju obstajajo foto- in videodokazi, prepričati Trumpa, da neha pritiskati na njegovo stranko. Po drugi strani so pri New York Timesu zapisali, da se Danielsova zaveda, da lahko z zgodbo zasluži še več, kot ji je plačal Cohen (menda iz lastnega žepa in brez Trumpove vednosti). Ob tem so še zapisali, da Danielsova od januarja naprej služi denar s turnejo po striptiz klubih, ki nosi naslov "Naredimo Ameriko spet pohotno". Spomnimo: Trumpovo predvolilno geslo se je glasilo "Naredimo Ameriko spet veliko".

Ko jo je Cooper v intervjuju vprašal, kaj bi rada sporočila Trumpu, če gleda oddajo, mu je odvrnila: "On ve, da govorim resnico."

Stormy razkrila podrobnosti o aferi s Trumpom