Naslovnica knjige, ki jo je napisala Susan, je videti takole. Foto: EPA
Naslovnica knjige, ki jo je napisala Susan, je videti takole. Foto: EPA

Knjiga, ki je v četrtek izšla v Londonu, nosi naslov "The Woman I was Born to be" (Ženska, kot sem se rodila, da postanem). V njej pevka opisuje vzpon od grdega račka in nepriljubljene šolarke do muk, ki jih ji je prineslo življenje pod žarometi.

Knjiga 49-letne pevke, ki pravi, da v življenju še ni imela fanta, je izšla pri založbi Bantam Press. Že ta mesec bo dostopna v Nemčiji in kmalu tudi v obliki zvočne knjige.

Boylovo je v svetovno glasbeno orbito v izredno kratkem času izstrelil nastop na britanskem tekmovanju talentov spomladi leta 2009, ko je navdušila gledalce in žirijo na čelu s Simonom Cowellom s pesmijo I Dreamed A Dream iz opere Les Miserables. Od takrat se ji je življenje - čeprav je bila na koncu poražena v finalu - obrnilo na glavo, veliko spremembo pa je opaziti tudi pri njenem videzu.

Umik od same sebe
Susan je v letu in pol prodala kar devet milijonov albumov, a zaradi vseh pritiskov in obleganja medijev doživela tudi živčni zlom in večkrat omedlela.

"Petje mi omogoča, da pobegnem od Susan Boyle, ki jo tako zelo oblegajo," je zapisala v knjigi in dodala, da jo še vedno preganjajo demoni iz ne preveč lepega otroštva. Takrat so se sovrstniki iz nje norčevali in jo ustrahovali, neki predrznež je na njeni koži celo ugasnil cigareto. "Vse od otroštva sem se zaradi teh dogodkov zatekala k petju kot svoji odrešitvi."