Šridevi je bila v Bollywoodu velika zvezda. Foto: EPA
Šridevi je bila v Bollywoodu velika zvezda. Foto: EPA
Utopitev v kopalni kadi je bila februarja 2012 usodna tudi za priljubljeno pevko Whitney Houston. Foto: Reuters

Poročali smo, da so 54-letno indijsko igralko, ki jo mnogi označujejo za prvo pravo bollywoodsko zvezdnico v zgodovini, v soboto našli mrtvo v Dubaju, kamor je prišla, da bi se udeležila poroke enega izmed družinskih članov.

V preliminarnem poročilu je bil kot vzrok smrti naveden zastoj srca, končno poročilo, izsledke katerega so javnosti posredovale dubajske oblasti, pa navaja utopitev. Šridevijino truplo so našli v kopalni kadi njene hotelske sobe, utopitev pa je sledila izgubi zavesti.

Mrliški oglednik je smrt pevke opisal kot "nesrečo", pri čemer je dodal, da niso našli "poškodb ali znakov nasilja", zato je tuja krivda izključena.

Primer je nemudoma spomnil na podobno smrt še ene zvezdnice - utopitev v kopalni kadi po izgubi zavesti je bila februarja 2012 usodna tudi za priljubljeno pevko Whitney Houston. V njenem primeru so bili dodatni dejavniki še uživanje mamil in težave s srcem. Pri Šridevi dubajske oblasti izsledkov toksikološke analize niso razkrile.

Indija žaluje
Kapurjeva se je v svoji petdesetletni igralski karieri - nastopati je začela že kot štiriletna deklica – pojavila v več kot 300 filmih in za svoje vloge prejela številne nagrade. Za svoje delo je prejela tudi padmo šri (Padma Shri), eno najvišjih indijskih državnih priznanj.

Ob njeni smrti se je poleg številnih znanih obrazov oglasil tudi indijski predsednik Ram Nath Kovind, ki je dejal, da je tregični dogodek strl srca mnogo oboževalcev, njena kolegica Prijanka Čopra, ki je bila uspešna tudi v Hollywoodu, pa je na Twitterju zapisala: "Sem brez besed. Sožalje vsem, ki so jo imeli radi. Danes je črn dan. RIP."

Pred njenim domov v Mumbaju se zbirajo množice oboževalcev, da bi se še zadnjič poklonili svoji veliki zvezdnici.