Angelina je tudi Unicefova ambasadorka dobre volje, zato pogosto potuje v države tretjega sveta. Foto: Louis Vuitton
Angelina je tudi Unicefova ambasadorka dobre volje, zato pogosto potuje v države tretjega sveta. Foto: Louis Vuitton
Bono in Ali
Bono in Ali sredi njima tako ljube Afrike. Foto: Louis Vuitton

Oskarjevka, ki je pred kratkim praznovala 36. rojstni dan, je posnela oglas za kampanjo Core Values znanega modnega podjetja Louis Vuitton. V njem ni videti prav nič zvezdniško in urejena kot iz škatlice, prav nasprotno. Sama si je namreč zaželela, da bi jo priznana fotografinja Annie Leibovitz fotografirala tako, kot se vidi sama, zato si je za kraj srečanja izbrala kamboško divjino. Edina razkošna stvar je Vuittonova torba na ramenih.

V Kambodžo se je zaljubila leta 2000
Prizor so posneli v močvirnati provinci Siem Reap, Angelina pa bosa sproščeno sedi na čolnu. Obleke je izbrala kar iz svoje omare in nimajo všite etikete kakšnega priznanega oblikovalca. Na snemanju so jo spremljali tudi njeni štirje najstarejši otroci, torej brez dvojčkov, in menda so bili tako razigrani, da jih je Leibovitzeva morala kar naprej odganjati in miriti, da ji niso kvarili kadra.

"Ljudje niso navajeni videti take podobe Angeline," je dejal podpredsednik Louis Vuittona Pietro Beccari. Joliejeva se je sicer v Kambodžo zaljubila leta 2000, ko je v tej azijski državi snemala film Lara Croft: Tomb Raider. Kambodža je tudi rojstni kraj njenega najstarejšega sina, danes desetletnega Maddoxa. "Všeč mi je, da je fotografija tako resnična, brez popravkov. Vanjo je ujet točno tisti trenutek, prav ničesar nismo olepševali," je dodal Beccari.

Denar bo šel v sinov sklad
Angelina, mati šestih otrok in spremljevalka Brada Pitta, naj bi za oglas dobila kar deset milijonov dolarjev, vsaj del pa bo namenila v dobrodelne namene, najverjetneje fundaciji Maddoxa Jolieja Pitta, ki pomaga pri financiranju razvoja in zaščite narave v Kambodži.

Resnično okolje zvezdnikov
Kampanja Core Values sicer poudarja Vuittonovo "brezčasno klasiko", v njej pa pogosteje kot modeli nastopajo drugi zvezdniki, kot so Bono, Sean Connery, Keith Richards in Catherine Deneuve. Bono je tako z ženo Ali Hewson Leibovitzevi poziral v Afriki, v kateri se že dolgo borita proti revščini, igralec Sean Connery pa je bil ujet v trenutek na plaži v bližini svojega doma na Bahamih.

Sofia in Francis Ford Coppola sta pozirala na podeželju v bližini Buenos Airesa, kitarist Rolling Stonesov Keith Richards v hotelski sobi, nekdanji predsednik Sovjetske zveze Mihail Gorbačov pa v limuzini, ki se je peljala mimo ostankov Berlinskega zidu.