Med 3,6 milijona uporabnikov Pelotonovih interaktivnih koles za fitnes in druge vadbene opreme člani največkrat izrazijo glasbene želje ravno po Beyonceini glasbi. Foto: Reuters
Med 3,6 milijona uporabnikov Pelotonovih interaktivnih koles za fitnes in druge vadbene opreme člani največkrat izrazijo glasbene želje ravno po Beyonceini glasbi. Foto: Reuters

V partnerstvu s Pelotonom bodo z glasbeno zvezdnico razvili tečaje notranjega kolesarjenja, teka, bootcampa, joge, meditacije, tečaje za moč in druge. Njene pesmi bodo tudi del tečajev telovadbe, ki bodo posebej namenjeni zgodovinsko temnopoltim kolidžem in univerzam (HBCU), piše CNN.

Podjetje je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v torek naznanilo, da se bo večletni dogovor najprej osredotočil na telovadbo, tematsko povezano z jesenskimi srečanji nekdanjih študentov HBCU-ja. Aktivnosti za srečanja univerze namreč večinoma izvajajo virtualno zaradi pandemije novega koronavirusa.

"Oba s Pelotonom verjameva, da lahko moč glasbe pomaga poživiti, motivirati in navdihovati tiste, ki so na športnih popotovanjih," je Beyonce dejala v izjavi. Dodala je: "Že več let sem članica Pelotona in navdušena sem, da sem stopila v partnerstvo s podjetjem, ki na inovativen in prilagodljiv način pomaga tako mladim kot starejšim, da postanejo najboljše verzije sebe."

S podjetjem bosta študentom na desetih HBCU-jih prav tako darovala dvoletno članstvo.

Torkova novica o partnerstvu je dvignila cene Pelotonovih delnic, ki so dan prej krepko padle, ko je podjetje Pfizer naznanilo, da bodo v kratkem mogoče naredili učinkovito cepivo proti covidu-19. Ljudje se bodo zaradi tega najverjetneje začeli vračati na delo in tako imeli manj časa za uporabo za dom namenjenih storitev. Pelotonove delnice so padle za skoraj 20 odstotkov, a so nato pred torkovim trgovanjem Wall Streeta poskočile za 3,5 odstotka, še navaja AFP.