Guverner Kalifornije je bil med letoma 2003 in 2011. Foto: EPA
Guverner Kalifornije je bil med letoma 2003 in 2011. Foto: EPA

Kljub neuničljivemu videzu Terminatorja tudi avstrijski zvezdnik ni popoln. Schwarzenegger ima namreč prirojeno srčno napako, zaradi nje pa je že večkrat moral leči na operacijsko mizo.

73-letnika so morali pred dvemi leti nujno operiran na srcu, saj so mu morali zaklopko, ki so mu jo vstavili leta 1997, zamenjati z novo, poroča sky news.

Nekdanji guverner Kalifornije in bodybuilder je moral tokrat pod nož zaradi aortne zaklopke, operacija pa je očitno potekala brez zapletov. Schwarzenegger je svoje sledilce na družbenih omrežjih že obvestil, da je z njim kljub operaciji vse v najlepšem redu. "Počutim se fantastično," je zapisal.

V objavi se je tudi zahvalil zdravniškemu osebju klinike Cleveland. Kot dokaze za svoje dobro počutje pa je objavil serijo fotografij in naznanil, da je po operaciji že užival v lokalnih znamenitostih. "Sprehajal sem se po ulicah Clevelanda in užival v vaših osupljivih kipih," je zapisal.

S svojimi izkušnjami želel navdihniti mlade

V spletnem videoposnetku, ki je bil namenjen letošnjim maturantom, je priznal, da bi lahko zaradi svojega stanja in operacije umrl. "Želim vam povedati, da vam bo življenje, ne glede na to, kako uspešni ste, na pot vedno postavljalo ovire. Podobno, kot je bilo z mojo operacijo srca ali pa vašo diplomo ali maturo." Poudaril je, da je pomembno imeti čisto vizijo tistega, kar si želiš početi in kdo si želiš postati. To je ključno za premagovanje ovir. "Življenje je v premagovanju preprek," je še dejal.