Bolt svojih ambicij na nogometnih zelenicah ne skriva. Foto: Reuters
Bolt svojih ambicij na nogometnih zelenicah ne skriva. Foto: Reuters
Boltu bo nasproti stal Robbie Williams. Foto: Reuters

Legendarni atlet bo junija odigral dobrodelno nogometno tekmo Soccer Aid.

31-letni Bolt bo kapetan enajsterice sveta, ki se bo v Manchestru 10. junija pomerila z angleško ekipo, ki jo bo vodil pevec Robbie Williams, z namenom zbiranja sredstev za Unicef, je danes potrdil osemkratni atletski olimpijski prvak.

"Moje sanje so, da bi uspel kot profesionalni nogometaš. Da bom lahko junija vkorakal na Old Trafford in odigral tekmo proti nekaterim največjim legendam tega športa, je zame neprecenljivo," je dejal Bolt, sicer znan navijač rdečih vragov.

Organizacijo Soccer Aid je leta 2006 ustanovil Williams, podpirajo pa jo številni zvezdniki, kot so igralci Will Ferrell, Mike Myers in Woody Harrelson ter nogometaši Maradona, Ronaldinho, Luis Figo in Zinedine Zidane, ki so se na preteklih dobrodelnih tekmah že zapodili po zelnici.

Rad bi bil med najboljšimi nogometaši sveta
Jamajški atlet, ki ima v svoji zbirki osem zlatih olimpijskih kolajn in vrsto zlatih kolajn s svetovnih prvenstev, se je lani na svetovnem prvenstvu v Londonu poslovil od atletike, kmalu zatem pa je napovedal, da bi rad nadaljeval kot nogometaš.

Zato se je z nemško Borussio iz Dortmunda dogovoril za poskusni trening, ki naj bi ga opravil marca. Še vedno pa ne skriva želje, da bi rad igral za Manchester United, za katerega že dolgo navija.

"Govoril sem z legendarnim trenerjem Manchester Uniteda Alexom Fergusonom in ga prosil, naj reče kakšno dobro besedo zame. Odgovori mi je, da bo videl, kaj lahko stori," je še dodal Jamajčan.

Ob napovedi po želji za nogometno kariero je poudaril, da si želi postati eden najboljših petdesetih nogometašev na svetu in da je prepričan, da lahko, če le dobi priložnost, na sezono doseže vsaj 20 golov.