Susan Williams je prekinila molk o hudi bolezni, s katero se je bojeval njen pokojni mož. Foto: EPA
Susan Williams je prekinila molk o hudi bolezni, s katero se je bojeval njen pokojni mož. Foto: EPA
Robin Williams
Z oskarjem nagrajeni igralec je lansko poletje storil samomor, kar so pozneje pokazali preiskava in toksikološki testi. Foto: EPA

Igralec je pred smrtjo trpel za demenco z Lewyjevimi telesci. Zaradi nje je haluciniral, se s težavo gibal in trpel za depresijo. Po besedah Williamsove vdove se je stanje še poslabšalo, tik preden je storil samomor. Toda zdravniki niso znali postaviti prave diagnoze, dokler ni bila opravljena avtopsija.

Susan se je razgovorila za revijo People z upanjem, da bo lahko tako pomagala ljudem, ki trpijo za istimi sindromi, kot je humorist. "Zadnje leto sem posvetila ugotavljanju, kaj je ubilo Robina," je dejala v pogovoru in nadaljevala: "Želela sem razumeti, zakaj sva se borila in nato mi je dejal eden izmed zdravnikov: 'Robin se je zelo dobro zavedal, da izgublja pamet in da ne more nič storiti glede tega.'"

Ob tem je poudarila, da so zdravniki storili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi mu podaljšali življenje, toda bolezen je preprosto napredovala prehitro. Susan se je le nekaj mesecev po smrti hollywoodskega igralca spustila v boj za zapuščino z njegovimi otroki. 31-letnemu Zacharyju, 26-letni Zeldi in 22-letnemu Codyju je očitala, da so brez njenega dovoljenja vzeli nekaj stvari - od nakita, spominkov do drugih dragocenih predmetov z njunega doma v Tiburonu v Kaliforniji. Williamsovi so to zanikali.