Kravo in telička so prestavili v do živalim prijazen objekt, ki ga upravlja neprofitno kmetijsko zavetišče Farm Santuary. Foto: Youtube
Kravo in telička so prestavili v do živalim prijazen objekt, ki ga upravlja neprofitno kmetijsko zavetišče Farm Santuary. Foto: Youtube

"Poskušal bom delovati bolje in upam, da boste tudi vi," je svoj govor na podelitvi zlatih globusov sklenil igralec, aktivist, vegan in velik zagovornik živali Joaquin Phoenix. Zvezdnik je v ganljivem, a aktivistično zaostrenem govoru tudi na podelitvi oskarjev ponovno opozoril na naše "egocentrično prepričanje, da smo središče sveta". Manj kot dva tedna po govoru na podelitvi nagrad Akademije je Phoenix naredil novo dejanje “boljšemu svetu naproti”, piše IndieWire. V videoposnetku, ki ga je delilo neprofitno kmetijsko zavetišče, je Joker iz klavnice Pico Rivera rešil kravo Liberty in telička Indiga ter pomagal pri njuni premestitvi v drug, do živali prijazen objekt.

"Nikoli si nisem mislil, da bom prijateljstvo začel v klavnici, vendar ko sem spoznal Anthonyja, predsednika in izvršnega direktorja klavnice, sem ugotovil, da imava več skupnega, kot sem sprva mislil,” na posnetku pojasnjuje zvezdnik filma Joker. Anthony Di Maria je dejal, kot je razvidno iz posnetka, da krav, ki skotijo na njegovem posestvu, noče nikoli ločiti od novorojenega telička. “Brez njegovega požrtvovalnega in ljubeznivega dejanja bi Liberty in Indigo doživeli strašno smrt,” dodaja Phoenix in upa, da se “bomo med odraščanjem telička Indiga za vedno spominjali, da se lahko prijateljstva začnejo na najbolj nepričakovanih mestih – ne glede na naše razlike, naj prijaznost in sočutje vladata vse okoli nas”.

Joaquin Phoenix slovi po svoji junaških, okoljevarstvenih dejanjih zunaj filmskega sveta. V času podelitev nagrad sprejel nenavadno odločitev, saj je na vseh letošnjih svečanih dogodkih nosil isti smoking. Januarja se je pridružil podnebnemu shodu, ki jih v Washingtonu organizira Jane Fonda, na začetku februarja pa se je skupaj z drugimi aktivisti priklenil na most, da bi ljudi spodbudil v veganstvo.