Teniški igralec bo z ženo Mirko pomagal družinam v stiski.

"To so zahtevni časi za vse in na nikogar ne smemo pozabiti. Mirka in jaz sva se odločila, da bova podarila milijon švicarskih frankov najranljivejšim družinam v Švici. Najin prispevek je le začetek. Upava, da se bodo lahko tudi drugi pridružili podpori družinam v stiski. Skupaj lahko premagamo to krizo! Ostanite zdravi," je sporočil vsem svojim sledilcem na družbenih omrežjih.

Zakonca Federer se nista ustavila le pri donaciji. Ustanovila sta namreč sklad za nujno pomoč družinam v Švici. Sklad za družine v stiski bo začel delovati 26. marca.

Prek teh Roger svoje oboževalce ves čas poziva k odgovornemu ravnanju, pred dnevi je prek videoposnetka na Instagramu tako pozval vse, naj upoštevajo navodila za preprečevanje širjenja koronavirusa.

"Upoštevajmo dvometrsko varnostno razdaljo, ne rokujmo se in ostanimo doma. Nihče si ne želi popolne karantene, kar bi pomenilo, da ne bi smeli niti za trenutek iti ven. Zato upam, da vsi jemljete zadeve skrajno resno," je dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.