Dečku iz Šibenika je uspelo v Hollywoodu. Foto: EPA
Dečku iz Šibenika je uspelo v Hollywoodu. Foto: EPA
Slikoviti Šibenik
Višnjić se trudi za promocijo rodne Hrvaške. Foto: RTV SLO

Višnjić, v Urgenci dr. Luka Kovač, je priljubljen tako v domovini kot po svetu. Čez nekaj tednov bo pripeljal to uspešno serijo na Jadran, točneje v Šibenik, kjer bodo posneli eno epizodo nove, že dvanajste sezone. Višnjić, ki je po odhodu Noaha Wyla - dr. Carterja trenutno glavni zvezdnik Urgence, je s tem spet dokazal, da se zelo trudi, da bi čim bolje promoviral Hrvaško.

Tudi njegova vloga dr. Luke Kovača je tesno povezana z dogajanjem na Hrvaškem v devetdesetih, saj se serija pogosto osredotoča na Kovačeve travme zaradi izgube žene in otrok v vojni, Luka večkrat tudi spregovori v hrvaškem jeziku. Goran se rad pohvali, da ustvarjalci serije velikokrat sprejmejo njegove ideje in jih vključijo v scenarij; največkrat gre za trenutke, ko se dr. Kovač spominja svoje preteklosti in rodu.

Na Hrvaškem se je Goran proslavil z vlogo Hamleta, njegova hollywoodska kariera pa je dobila potrditev in tudi zalet ravno z vlogo dr. Luke Kovača v Urgenci, ki je simbolično nadomestil odhod dr. Douga Rossa. Tega je igral drugi temnolasi šarmer, George Clooney.

Višnjić je med drugim igral tudi v filmih Čarovnije za vsak dan z Nicole Kidman in Elektra z Jennifer Garner, pred kratkim pa je prišel v "finalni izbor" za vlogo agenta 007, bolj znanega pod imenom James Bond.