Fisher si je grammyja prislužil kot soustvarjalec pesmi Drunk in love. Foto: Facebook
Fisher si je grammyja prislužil kot soustvarjalec pesmi Drunk in love. Foto: Facebook

Glasbeni producent Noel Fisher, ki je v glasbeni industriji poznan pod imenom Detail, je bil zaradi svojih dejanj že v preteklosti tarča kritik. Neprimernega vedenja ga je namreč obtožila tudi pevka Bebe Rexha.

Z losangeleškega okrožnega sodišča so sporočili, da je 41-letnik obtožen posilstev kar petih žensk in spolnega napada na nekdanjo partnerico, s katero sta bila v zvezi od leta 2010. Našteli so mu kar nekaj kaznivih dejanj med letoma 2010 in 2018 – enajst poskusov nasilnega spolnega odnosa in tri poskuse napada s silo, ki bi lahko povzročili večje telesne poškodbe. Ženske naj bi bile stare med 18 in 31 let, večina domnevnih napadov pa se je zgodila v Fisherjevem domu, piše v izjavi tožilca.

Verjetno je, da je morebitnih žrtev še več. V preteklosti sta ga zaradi neprimernega vedenja obsodili že pevki Bebe Rexha in Tinashe.

Odvetnik Irwin Mark Bledsten še z zvezdnikom ni imel priložnosti govoriti, ob tem pa poudaril, da bo poskusil dokazati Fisherjevo nedolžnost in ovreči vse obtožbe. Zvezdnik je bil aretiran pred nekaj dnevi, njegova varščina pa znaša nekaj manj kot šest milijonov evrov. Prvo srečanje s sodnikom ga čaka že v prihodnjih dneh.