Valižanski princ Charles in Camilla sta poročena od leta 2005, ko je kraljica Elizabeta njej podarila tudi naziv vojvodinje Cornwallske. Foto: Reuters
Valižanski princ Charles in Camilla sta poročena od leta 2005, ko je kraljica Elizabeta njej podarila tudi naziv vojvodinje Cornwallske. Foto: Reuters
Posnetek zaslona objave tabloida Metro je Parker Bowles shranil in še enkrat objavil na Twitterju. Foto: Twitter

"O ljubi Bog. Resno?" je bila reakcija 43-letnega Toma Parkerja Bowlesa na Twitterju ob objavi tabloida Metro, ki je zapisal, da bo "Vojvodinja Conwallska svojega tretjega otroka rodila prihodnji mesec". Seveda so mislili na Kate, vojvodinjo Cambriško, ženo princa Williama, ki pričakuje tretjega otroka, in ne na ženo prestolonaslednika Charlesa, 70-letno Camillo, ki jo Britanci poznajo tudi pod nazivom vojvodinja Cornwallska.

Čeprav so pri Metroju tvit hitro izbrisali, je starejši od Camillinih dveh otrok iz prvega zakona še pred tem naredil posnetek zaslona in ga objavil na svojem profilu na Twitterju, za dodaten smeh pa so nato poskrbeli njegovi sledilci. "Čestitke za sorojenca. Očitno je to presenečenje?" ga je tako vprašal prijatelj, komik Dom Joly, Parker Bowles pa mu je odgovoril: "Ne motiš se."

Buckinghamska palača se na zapis Metroja po pričakovanjih ni odzvala.

Znani britanski kulinarični kritik in njegova mlajša sestra Laura Lopes sta sicer v dobrih odnosih s svojim očimom Charlesom in njegovima sinovoma Williamom in Harryjem - neuradno naj bi bila tako Parker Bowles kot Lopesova vabljena na Harryjevo poroko z Meghan Markle, ki bo 19. maja.