Johnny Depp ob prihodu na sodišče. Foto: Reuters
Johnny Depp ob prihodu na sodišče. Foto: Reuters

Deppov odvetnik David Sherborne je v uvodni izjavi na londonskem višjem sodišču dejal, da je Heardova navajala neresnice in s tem blatila ugled zvezdnika franšize Pirati s Karibov. 57-letnik toži založnika tabloida The Sun, News Group Newspapers, in izvršnega urednika Dana Woottona zaradi članka, ki je bil objavljen leta 2018, v katerem trdijo, da je bil igralec nasilen do svoje nekdanje žene, in ga označujejo za “ženinega pretepača”.

"Obstaja veliko dokazov, ki jasno kažejo, da je šlo za laži, ki si jih je izmislila Heardova," je v izjavi povedal Sherbourne, ki se je tudi zavzemal, da bi 34-letni igralki preprečili navzočnost na sojenju, dokler ne predloži svojih dokazov. Sodnik prošnji ni ugodil, odločil je, da sta pri tožbi ključna založnik in urednik, ki se bosta zanašala na pričanje Heardove.

Sojenje je bilo predvideno že konec marca, vendar se je zaradi pandemije novega koronavirusa prestavilo na julij, trajalo pa naj bi tri tedne.

Amber Heard ob prihodu na sodišče. Foto: Reuters
Amber Heard ob prihodu na sodišče. Foto: Reuters

Spomnimo, igralka Amber je maja 2016 vložila ločitvene papirje, potem ko je moža obtožila fizičnega nasilja, Depp je nato proti Amber vložil tožbo in trdil, da si je Amber celotno zgodbo glede nasilja izmislila, ker si je želela pozornosti medijev. Dodal je še, da je bilo v igri tudi varanje, in sicer naj bi ga že mesec dni po poroki prevarala z Elonom Muskom, po poročanju nekaterih medijev naj bi šlo celo za trojček Muska, Heardove in manekenke Care Delavingne. Pozneje sta se nekdanja zakonca pogodila zunaj sodišča, sedem milijonov, ki ji jih je moral odšteti Depp, je Heardova podarila v dobrodelne namene. Podpisala sta tudi dogovor o tem, da o svojem zakonu ne bosta več javno govorila, a si je 34-letnica dve leti pozneje premislila in nadaljevala bitko.