Cosby bo v zaporu preživel najmanj tri leta in ne več kot deset let. Foto: Reuters
Cosby bo v zaporu preživel najmanj tri leta in ne več kot deset let. Foto: Reuters

Nekdanji igralec se vsak dan sliši s svojo ženo Camille, s katero se pogovarjata predvsem o počutju.

Camille in njune tri hčerke se po besedah publicista Andrewa Wyatta dobro spopadajo z novim načinom življenja. Spomnimo: Camille je med sodnim procesom napadla sodnika in tožilce, da so pristranski in neetični. "Njeno počutje je dobro, podobno, kot se počuti gospod Cosby," je za tiskovno agencijo AP dejal Wyatt. Hkrati pa si Cosbyjeva soproga prizadeva, da državni pravosodni odbor razišče domnevno pristransko odločanje sodnika med sojenjem.

Cosbyja so obsodili 25. septembra. Takrat so odločili, da je kriv omamljanja in spolnega napada na nekdanjo trenerko košarke Andree Constand. Po pensilvanskih zakonih ima obtoženec možnost za pritožbo deset dni po odhodu v zapor (to bo v petek).

Nekdanjega zvezdnika humoristične serije Cosbyjevi so takoj po sojenju v lisicah odpeljali v okrožni zapor. Od tam so ga prepeljali v strogo varovan zapor Phoenix v zvezni državi Pensilvaniji. Njegov odvetnik je vztrajal, da bi Cosby preživljal kazen v hišnem priporu, toda sodnik je to možnost zavrnil z besedami, da "se mora Cosby soočiti s pravico". Sodni strokovnjaki dvomijo, da bo pritožba Cosbyjevih odvetnikov uspela, in so prepričani, da bo igralec še nekaj let preživljal kazen v zaporu.

Po desetih dneh uvajanja na zaporniško življenje si bo Cosby lahko kupil svojo televizijo, radijski predvajalnik ali tablični računalnik, ki ga bo lahko uporabljal za pisanje elektronskih sporočil ali igranje igric. V nasprotju z drugimi zapori ima ta, v katerem bo kazen preživljal Cosby, klimatsko napravo. Prav tako pa se zaporniki lahko prhajo v zasebnih prhah.