32-letni Harry, sicer peti v vrsti za britanski prestol, je za nedeljsko izdajo britanskega časnika povedal, da je bilo služenje v vojski
32-letni Harry, sicer peti v vrsti za britanski prestol, je za nedeljsko izdajo britanskega časnika povedal, da je bilo služenje v vojski "najboljši pobeg, ki ga je kadar koli imel". Ta izkušnja biti "zgolj Harry" pa ga je napeljala na misel, da bi se odpovedal svoji vlogi v okviru kraljeve družine. Foto: Reuters
Princ Harry
Mlajši brat princa Williama je v najnovejšem intervjuju pojasnil, da je imel pred leti dovolj življenja v kraljevi družini in da je razmišljal o tem, da bi iz nje "izstopil". A se je na koncu vendarle odločil, da bo ostal in "oblikoval svojo vlogo" v njej. Foto: Reuters

Njegove izjave so odmevale že pred dnevi, ko je v pogovoru za ameriški časnik Newsweek dejal, da si nihče v britanski kraljevi družini ne želi prestola. "Ali obstaja kdo v kraljevi družini, ki bi želel biti kralj ali kraljica? Mislim, da ne. A brez skrbi, ko pride čas, bomo vse svoje dolžnosti opravili tako, kot se spodobi," je dejal.

Zdaj pa je v pogovoru za časnik Mail on Sunday celo priznal, da si je pred leti želel zapustiti kraljevo družino in zaživeti normalno življenje.

32-letni Harry, sicer peti v vrsti za britanski prestol, je za nedeljsko izdajo britanskega časnika povedal, da je bilo služenje v vojski "najboljši pobeg, ki ga je kadar koli imel". Ta izkušnja biti "zgolj Harry" pa ga je napeljala na misel, da bi se odpovedal svoji vlogi v okviru kraljeve družine.

Ostal naj bi zaradi zvestobe svoji babici kraljici Elizabeti II., s pomočjo starejšega brata Williama pa je nato našel svojo vlogo v družini, ki jo med drugim izkorišča za to, da pomaga drugim ljudem, je povedal.

"Pobeg" v Afganistan
Harry, ki je bil 10 let pilot vojaškega helikopterja Apache in je služil tudi v Afganistanu, je tako zdaj znan po tem, da z dobrodelnimi projekti pomaga ranjenim vojakom.

Leta 2013 je med drugim z dvanajstimi vojaki iz Velike Britanije, ZDA, Avstralije in Kanade, ki so bili hudo ranjeni v Afganistanu ali Iraku, prehodil 322 kilometrov dolgo pot in po treh tednih napornega prečenja Antarktike prispel na južni tečaj.

Po vrnitvi iz Afganistana je princ s svojimi izjavami sicer dvignil kar nekaj prahu. Captain Wales, kot je bilo njegovo bojno ime, je namreč na vprašanje, ali je ubil kakšnega sovražnika, dejal: "Da, številni so bili ... Naša eskadrilja je zelo dejavna, vsi veliko streljamo. Streljamo takrat, ko je treba, in vzamemo življenje zato, da rešimo življenje. Če kakšni slabi ljudje želijo škoditi našim fantom, jih moramo izključiti iz igre."

Na misijah je Harry sicer pomagal zavezniškim vojakom v boju proti talibanom in nudil spremstvo britanskim helikopterjem Chinook in ameriškim Black hawk, ko so ranjene odpeljali z bojišča.