Sharon Stone se je odločila že za tri posvojitve. Prvega, Roana, je posvojila skupaj s takratnim možem Philom Bronsteinom. Potem ko sta se leta 2004 ločila, je Sharon sama posvojila še dva: fantka Lairda in Quinna Kellyja. Foto:
Sharon Stone se je odločila že za tri posvojitve. Prvega, Roana, je posvojila skupaj s takratnim možem Philom Bronsteinom. Potem ko sta se leta 2004 ločila, je Sharon sama posvojila še dva: fantka Lairda in Quinna Kellyja. Foto:

Najbolj slavna ženska, ki je posvojila -saj ne boste verjeli, kar deset otrok, je igralka in Unicefova ambasadorka dobre volje Mia Farrow.

Največ medijske pozornosti in prahu pa sta brez dvoma zanetili zvezdnici Angelina Jolie, ki ima že tri posvojene otroke in enega biološkega, na poti pa sta še dvojčici, in Madonna, ki se je med obiskom revne afriške države Malavi "zagledala" v dečka Davida Bando. Malavijski sodni mlini so mleli izredno počasi, zdaj so bili naklonjeni posvojitvi, drugič so jo ovirali, na koncu pa ji ustregli.

Spet druge slavne prebivalke Hollywooda pa so otroke poiskale bližje. Oglejte si njihove fotografije.

A. P.

Pozdravite Wyatta in njegovo novo mater, ameriško pevko Sheryl Crow, ki sta maja lani privolila v fotografiranje za revijo OK! 'Tako neverjetno je vse skupaj,' je takrat dahnila pevka, ki je dečkova mati postala že 24 ur po njegovem rojstvu. 45-letnica je dejala, da bo Wyatta vzgajala sama, saj ne čuti nikakršne potrebe po moški pomoči.
Tudi suhljata igralka Calista Flockhart, ki je zaslovela kot raztresena Ally McBeal, se je odločila za posvojitev. Deset dni po njegovem rojstvu je posvojila Liama. To se je zgodilo leta 2001, leto kasneje pa je vzbrstela ljubezen med njo in igralcem Harrisonom Fordom.
Humoristka in TV-voditeljica Rosie O'Donnell in njena partnerka Kelli Carpenter sta posvojili kar tri otroke: Parkerja Jarena, Chelsea Belle in Blaka Christopherja. Četrtega otroka, danes šestletno Vivienne Rose, pa sta dobili s pomočjo darovalca sperme.
Oskarjevka Emma Thompson je 20-letnega posvojenca Tindyebwaja Agabo, nekdanjega otroškega vojaka iz Ruande, medijem prvič pokazala na zabavi ob 90. rojstnem dnevu Nelsona Mandele v Londonu. Britanska igralka je sicer fantova nadomestna mati postala pred petimi leti. Tindyebwa ima lepo življenje - študira na Cambridgeu, želi pa si postati odvetnik.
Igralka Mary-Louise Parker je deklico Caroline 'Ash' Aberash prav tako našla v Afriki, posvojila jo je septembra lani. Mary-Louise ima iz nekdanjega zakona z igralcem Billyjem Crudupom tudi zdaj štiriletnega sina Williama Atticusa. Crudup jo je zapustil, ko je bila v sedmem mesecu nosečnosti.
Ob omembi imena Jolie-Pitt praktično vsak pomisli na posvojitve. Angelina je prvega, Maddoxa, našla v eni izmed kamboških sirotišnic in ga posvojila leta 2002. Čez tri leta je bila med obiskom Etiopije očarana nad šestmesečno Zaharo Madley in postala njena nadomestna mati, kasneje pa sta oba, tako Maddox kot Zahara, dobila tudi zakonitega očeta, Brada Pitta, seveda. Lani marca sta skupaj posvojila še triletnega vietnamskega dečka Paxa. Foto: Reuters
Plavolasa igralka Meg Ryan, najbolj znana po vlogah v romantičnih komedijah, je januarja leta 2006 posvojila dveletno kitajsko deklico in ji nadela ime Daisy True.
Poplegenda Madonna ima dva biološka otroka, danes 11-letno Lourdes in šestletnega sina Rocca, čigar oče je britanski režiser Guy Ritchie. Po velikem medijskem cirkusu je nato, oktobra leta 2006, posvojila 13-mesečnega malavijskega dečka Davida Bando.