Izbor zabava
Modni kritiki so bok ob boku primerjali tudi opravi, ki sta jih za svoj prvi božič s kraljevo družino izbrali Kate (leta 2011) in Meghan (leta 2017). Foto: Reuters
Kreacija, ki je požela prav toliko pohval kot ogorčenja - obleka modne hiše Ralph & Russo je nedvomno čudovita, a stane kar 63.000 evrov, kar se je britanskim davkoplačevalcem zdelo odločno preveč. Palača je nato pojasnila, da je obleko par kupil sam. Foto: Reuters
Razprodana je tudi obleka, ki jo je Meghan nosila za predbožično kosilo pri kraljici. Gre za obleko znamke Self Portrait, ki je celo relativno dostopna običajnim smrtnikom. Stane 330 evrov, a je že razprodana. Foto: Self Portrait/EPA
Kate Middleton je bila letos šik v plaščku znamke Miu Miu. Foto: Reuters
Nekateri so mnenja, da so se letos največ ozirali za 91-letno kraljico v oranžnem. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto: Meghanin in Katin božični slog pod lupo modne policije

Marklova prvič ob kraljevi družini za božično mašo
26. december 2017 ob 12:52
London - MMC RTV SLO

Potem ko je Meghan Markle mnoge razburila s "preekstravagantno", "nedostojno izzivalno" in pregrešno drago dizajnersko obleko, ki jo je nosila na zaročnih fotografijah s princem Harryjem, je bila ameriška igralka na božični maši s kraljevo družino oblečena precej bolj umirjeno.

Nekateri so rekli celo, da preveč umirjeno. Mnenja se namreč krešejo okoli Meghanine oprave v rjavih tonih - če so jo nekateri pohvalili kot elegantno, se jih je kar nekaj zapičilo predvsem v njeno baretko. In asociacije niso najbolj laskave - komentatorje je namreč največkrat spomnila na emoji kakca.

V uteho ji je lahko, da je čepica neznanega oblikovalca spet druge bolj spominjala na čokoladne praline in božični puding ("Ali klobuk Meghan Markle sponzorirajo čokolade Thornton?").

Baretka se je sicer barvno ujemala z rjavimi semiš škornji z visoko peto Stuarta Weitzmana (714 evrov), dizajnersko usnjeno torbico znamke Chloe (1.300 evrov) in usnjenimi rokavicami, medtem ko je bil plašč v bež barvi delo njene priljubljene kanadske znamke Sentaler in stane 1.111 evrov. In še uhani - ti so kanadske znamke Birks Snowflake in stanejo 5.000 evrov, nosila pa jih je že za predbožično večerjo pri kraljici.

Burne reakcije zaradi obleke z zaročnih portretov


Kot smo že pisali, je bila tako Meghan Markle kot celotna kraljeva družina deležna kar nekaj kritik zaradi ekstravagantne, prav nič skromne kreacije, ki jo je ameriška igralka nosila na zaročnih portretih s princem Harryjem.


Razloga sta dva - prvi je, da je bil za nekatere zgornji del, ki daje videz prosojnosti, preizzivalen in premoderen, zlasti za kronane glave (ob tem so obleko primerjali s konservativnejšo opravo Kate Middleton na zaročnih fotografijah), drugi pa cena. Čudovita kreacija britanske znamke Ralph & Russo namreč stane vrtoglavih 63.000 evrov. Iz palače so zato pohiteli s pojasnilom, da je par obleko financiral iz lastnih sredstev.


Je pa bila precej bolj ljudske cene oblekica, ki jo je Marklova nosila za na predbožično kosilo pri kraljici - črno-bela kreacija britanske znamke Self Portrait (na sliki desno), na katero prisega tudi Kate, namreč stane vsega 330 evrov, je pa žal že razprodana.


Meghanin slog gre za med

Kot poroča Metro, je vse, kar je včeraj nosila 36-letna Meghan, še na zalogi, kar je presenetljivo, glede na to, kako hitro je pošel beli plašč še ene kanadske znamke The Label, ki ga je nosila ob naznanitvi zaroke s princem Harryjem 27. novembra.

Zakaj toliko kanadskega? To lahko pripišemo dejstvu, da je Marklova v Kanadi več let snemala serijo Nepremagljivi dvojec (Suits), zato je v Torontu tudi živela. Vlogo Rachel Zane bodo zaradi Meghanine selitve na Otok in slovesa od šovbiznisa tako z novo sezono upokojili.

No, očitno je s svojo opravo tokrat bolj navdušila Kate Middleton, ki je nosečniški trebušček postavila na ogled v plaščku s škotskim zeleno-rdečim karom francoske znamke Miu Miu. Ta stane 2.990 evrov in je že razprodan.

Škotsko navdahnjen plašč
Daily Mail ugiba, da ni naključje, da se je Kate odločila za ta vzorec - v začetni fazi njene romance s princem Williamom je namreč 35-letna vojvodinja Cambriška s svojim izbrancem ob koncih tedna pobegnila na Škotsko in ker sta tudi Harry in Meghan zdaj še sveže zaljubljena, naj bi bil to poklon njuni ljubezni. Za to teorijo so pri Daily Mailu potrebovali kar veliko domišljije.

Kate, ki spomladi pričakuje tretjega otroka in je že vajena statusa dežurne kraljevske modne ikone, je šik videz dopolnila s črnimi žabami, črnimi semiš salonarji britanske znamke Tod (377 evrov) in črno kučmo iz umetnega krzna. Uhani znamke Kiki McDonough stanejo 5.000 evrov.

Kako je bila prvič videti Kate?
Pri reviji People so naglo iz arhiva potegnili fotografije Kate ob njeni prvi božični maši s kraljevo družino leta 2011 in njeno takratno opravo primerjali z Meghanino včerajšnjo. Middletonova je takrat res blestela v teliranem plašču barve burgundca "neodvisnega britanskega oblikovalca", ekstravagantnem klobučku Jane Corbett in z Mulberryjevo pisemsko torbico "prazničnega" brusničnega odtenka ter diamantnimi uhani (na prvi sliki zgoraj in zadnji sliki v galeriji).

Je pa res, da nekateri kljub eleganci mičnih mladenk menijo, da jima je ves šov letos v resnici ukradla kraljica Elizabeta II., ki je pri častitljivih 91 letih naravnost bodla v oči v živo oranžnem plašču in ujemajočem se klobuku kraljičine klobučarke Rachel Trevor-Morgan.

V galeriji spodaj (za cel ogled kliknite na fotografijo) še nekaj fotografij Meghan Markle, odkar je uradno del kraljevske družine in božične oprave Kate Middleton skozi leta.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Wasabi
# 26.12.2017 ob 13:09
Najbolj sexy je gvant od Filipa. Direkt za na jago!
tim sein
# 26.12.2017 ob 14:03
Lepo, da spodbujate materializem in kraljevske vrednote :) MMC, kar tako naprej...
Zlobni genij
# 26.12.2017 ob 14:26
Zgornja prva slika prav nazorno prikazuje kaj imata obe in kaj primanjkuje obema. Leva ima uglajenost, ampak ji primanjkuje čara, desna ima pa čar, a ji primanjkuje uglajenosti. :)
Gepard007
# 26.12.2017 ob 17:36
Eni imajo pa res preveč časa...
anny22
# 26.12.2017 ob 16:31
Strela, je svet dolgočasen, ko se predvsem ženskam gleda samo v čevlje in obleko. Kaj konkretnega pa ne znata povedati?
Štrumfek
# 29.12.2017 ob 03:46
Vsa ta oblačila so lepa, a da bi jih kupila - če bi si jih seveda lahko privoščila - samo zato, ker jih nosita onidve, pa ni šans.
rudes
# 26.12.2017 ob 16:24
Me pa resnično zanima, če recimo The Sun, tako obširno poroča o omenjenih, kot tale naš MMC.
bostbart
# 31.12.2017 ob 11:27
Najpomembneje je očitno, da si nobene obleke ne oblečeš več kot enkrat. GROZA, in potem protestirajo proti krznu itd, a s temi tisoči oblek na polno uničujejo naravo...
osservatore
# 31.12.2017 ob 10:54
Megan ima naravnost čudovit prelep fenomenalno enkraten klobučnjaček. A ga bo nosila tut za pusta? sam uprašam tko iz radovednosti.
juventina10
# 27.12.2017 ob 12:53
fantaziranje in globokoumje naših novinark
Nemo
# 26.12.2017 ob 14:00
Če je kdo fouš - v povprečni slovenski cerkvi je bilo tudi kar nekaj predstavnic modne policije, ki so si ogledale praznično sceno do potankosti. Tako da ne rabiš bit kraljica, da si viden. :D
Evening News
# 26.12.2017 ob 13:32
Kako so pač standardi drugačni. Megan je bila "pohujšljiva" v kot da prosojni majčki. Melania pa je krasila revije za odrasle pa je bila spoštovani fotomodel... Vsaka reklama je na koncu dobra reklama
pajcevina984
# 26.12.2017 ob 13:32
Naša familja je bila navdušena nad Lady Diano. Odkar Diane ni več nas ta kraljevska familja ne zanima več.......,najbolj boleč je bil izjemno hladen odziv kraljevske družine 31. avgusta leta 1997 po tragični smrti slavne princese.......,čeprav je že minilo 20 let od te hude tragične nesreče javnost zagotovo ne bo nikoli pozabila indefirence, ki jo je svetu pokazal ta familja.........Kate pa bo zagotovo ostala večno v Dianini senci, Diani je bila modna ikona medtem, ko Kate ne bo nikoli.....
PikiMiki
# 26.12.2017 ob 13:51
A so njej kot bodoči plemkinji, že servirar kakga otročka?
Miham
# 26.12.2017 ob 13:15
pac je ponosna...
Benji
# 26.12.2017 ob 13:28
Kmalu bo vse to nadomestila burka, ne bo več potrebe po modni policiji.
Emmure
# 26.12.2017 ob 13:37
Kraljica je najlepša,najelegantnejša in najvpadlivejša,tak ko mora biti.Megan je lepa in tudi cote si je navlekla kr dostojne,...ženske so pač ljubosumne,ker je princa ulovila.;) pravljica.
Kazalo