Lepota bivanja
slice
Foto in video: Se spomnite pohištva Meblo? Mesec oblikovanja ga je nagradil za brezčasnega.
Novost letošnje prireditve, nove nagrade BIG SEE Awards, 17. oktober 2018 ob 07:21 Nagrado za ikono slovenskega oblikovanja je na 16. mesecu oblikovanja prejela linija pohištva E arhitektke Ljerke Finžgar, v zasebnem interierju pa navdušuje enodružinska hiša s kaminom sredi sobe.
1
Oblikovalska rešitev za diete: skleda Om Nom v obliki želodca
34
11. oktober 2018 ob 07:02 Kaj imata skupnega Donald Trump in goveja juha - Nino Malovrh, ki je sooblikovala kristal za Trump Home, zdaj pa ima oblikovalsko rešitev za shujševalne norije, skledo Om Nom, iz katere lahko zadiši ...
Stanovanje v Mariboru s kopalno kadjo in prho ob postelji
81
4. oktober 2018 ob 06:23 Staromeščansko stanovanje mariborskega nogometaša bo navdušilo ljubitelje zabave, je brez odvečne navlake, s kopalno kadjo ob postelji, namesto jedilne pa je miza za biljard.
Netipična prenova pisarne s sproščujočim kotičkom za zaposlene
45
27. september 2018 ob 06:51 Pisarne so lahko najbolj dolgočasen prostor na svetu, pa v njih preživimo dobršen del življenja.
Slovenka, ki je "zgradila" svojo kariero z lutko Nicka Cava
29
20. september 2018 ob 06:40 Nick Cave je res dobil njeno lutko, lani, na koncertu v Ljubljani, Magnifico pa je posnel videospot za pesem Cici Mici.
AKSL arhitekti Namin oddelek za žensko perilo odeli v rožnati budoár Prenova Slovenske ceste je v središče prestolnice prinesla svež veter - po preureditvi Hotela Slon dobiva novo podobo tudi veleblagovnica Nama, kjer so v biroju AKSL arhitekti na oddelku z ženskim ...
23
Gledališče Gimnazije Poljane, kreativnost in estetika po meri mladih Premišljena prenova dvorane ljubljanske Gimnazije Poljane, namenjene šolskemu gledališču in prireditvam, je z umestitvijo posebnih svetil in sedišč ustvarila prostor, v katerega se lahko dijaki ...
18
Počesalnica, eleganten salon za oblikovanje pričesk Palme, ki z velikimi zelenimi listi zastirajo puščavo in vzbujajo občutek svežine v oazi, so del zasnove frizerskega salona Počesalnica, v katerega vstopijo stranke kot v domišljijski vrt.
10
GiaKiara: V Sloveniji imajo dekleta rada klasiko "Veliko deklet si ne upa nositi mojih kopalk. Jaz pa vem, da jih čez dve leti bodo, saj sem korak pred tem, kar se trenutno prodaja v Sloveniji," pravi Mateia Kogoj, ki ustvarja pod imenom Giakiara.
26
Sveti Florijan, detajli, zaokroženi v gurmansko doživetje V prostore nekdanjega kultnega Amerikanca umeščen Sveti Florijan je tri v enem: čez dan delikatesa z vinskim barom, pozno popoldne se odpre bistrojski tip restavracije, zvečer pa v kletnih prostorih ...
9
Nagrajeni oblikovalski dosežki slovenskih podjetij s prestižno rdečo piko Hladilnik z lesenim predalnikom, izvijač z v držalu skritimi nastavki, inovativno ulično svetilo, kavni aparat, ki deluje prek mobilne aplikacije, Akrapovičev izpušni sistem in otroški ...
15
Slovenijo zajela tropska vročica: 8 interierjev, ki jih navdihuje divja džungla Kar nekaj lokalov se je pri opremi prostorov opogumilo in poigralo z motivi flore in favne tropskih gozdov, med katerimi ne manjka kolibrijev, opic in bujnih palmovih listov.
15
Jan Robin, fant s svojo "zeleno džunglo" sredi Maribora "Moje sobne rastline so mnogo več kot okras, so moje prijateljice, moj navdih. Stanovanje brez rastlin je kot človek brez osebnosti."
3
Prva kolekcija stolov Lare Bohinc po navdihu njej tako ljubih planetov Britanska oblikovalka slovenskega rodu Lara Bohinc je oblikovala svojo prvo kolekcijo stolov Since the World is Round, kot je dejala za MMC, jo je zanimal predvsem nasprotje med lahkotnostjo tankega ...
38
Koledar KLUN komunikacij 'všečkal' sam Instagram Razen če resnično ne spremljate Instagrama, je bilo lani skorajda nemogoče, da ne bi opazili slovenskega koledarja KLUN komunikacij, ki je osvojil pozornost samega Instagrama.
9

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Izbrano
Izbor-Ambienti
Kazalo