Med kupci so bili večinoma Putinovi privrženci, ki pravijo, da bodo z majico ponosno hodili po svetu in predstavljali svojo domovino. Foto: Reuters
Med kupci so bili večinoma Putinovi privrženci, ki pravijo, da bodo z majico ponosno hodili po svetu in predstavljali svojo domovino. Foto: Reuters
Atrakcija v Moskvi - Mickey Rourke, zvezdnik filmov 9 tednov in pol, Mesto greha in Rokoborec. Foto: Reuters
Putin (p)ostaja modna ikona. Foto: Reuters

Rourke je ob obisku Moskve povedal, da je Putin "zelo kul in povsem običajen tip", in potrpežljivo čakal kar dve uri v vrsti z drugimi, da je dobil svojo majico oblačilne znamke Vse Putem (Vse je kul), ki je danes v GUM-u, najstarejši ruski veleblagovnici, ki stoji nasproti Kremlja, predstavila svojo zadnjo linijo majic z motivom Putina.

"Če ga ne bi maral, ne bi kupil majice, verjemite mi. Srečal sem ga nekajkrat in je bil pravi džentelmen, zelo kul, naravnost v oči me je pogledal. Mislim, da je v redu tip. Če tega ne bi verjel, ne bi nosil te majice," je za RIA Novosti povedal 61-letni igralec, ki je bil za vlogo v Rokoborcu nominiran za oskarja.

Kolekcija zajema 15 majic z najrazličnejšimi ikoničnimi podobami prvega moža Rusije - na eni jaha konja, na drugi stremi predse s sončnimi očali, na tretji je v polni vojaški uniformi, na četrti pa v bolj sproščeni različici pošilja pozdrave s Krima.

"Ne bodo nas dobili"
Vsaka majica je opremljena s posebnim sloganom, od "Najvljudnejši možak" do "Ne bodo nas dobili" in "Lahko berem vaše misli". Kot poročajo ruski mediji, so majice mladih ruskih oblikovalcev Ane Jefremove in Ivana Jeršova del projekta poveličevanja zadnjih ruskih zmagoslavij, od uspehov ruskih športnikov na olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Sočiju do ruske priključitve Krima. In, seveda, Putinova podoba, ki je že sama po sebi dovolj velika modna izjava.

Cena majice je 1.200 rubljev (25 evrov), večina današnjih kupcev si jih je omislila več, zanje pa so bili pripravljeni v vrsti stati tudi več ur. Kot poroča BBC, igra pri tem nezanemarljivo vlogo tudi politika - kar 80 odstotkov Moskovčanov namreč podpira Putinovo stališče do rusko-ukrajinskega spora.

Tudi Seagal za Rusijo
Majice so šle v širšo prodajo, potem ko je bila prva junijska serija izjemno dobro sprejeta. Takrat so prodali 5.000 majic, ves dobiček pa namenili zdravljenju osemmesečnega ukrajinskega dečka iz Slavjanska, ki se trenutno zdravi v kliniki v Sankt Peterburgu.

Mimogrede, Rourke očitno ni edini ameriški zvezdnik, navdušen nad Putinovim delom in njegovo osebnostjo - pretekli konec tedna je namreč s svojo skupino v nepriznani Doneški ljudski republiki na Krimskem polotoku za proruske separatiste nastopil Steven Seagal. Akcijski zvezdnik (ob strani pa tudi bluzovski glasbenik) je večkrat spregovoril o tem, kako ima Putina za dobrega osebnega prijatelja.