Utrinek z lanskega pomladnega tedna mode v Ljubljani. Foto: Klemen Razinger
Utrinek z lanskega pomladnega tedna mode v Ljubljani. Foto: Klemen Razinger
Pomladni teden mode bo potekal do petka. Foto: Mimi Antolović

Na novi lokaciji v prostorih Viba filma bodo modnim navdušencem svoje kreacije pokazali uveljavljeni in sveži oblikovalci, med njimi bodo tudi študenti naravoslovnotehniške fakultete.

Ti so kot običajno odprli ljubljanski teden mode s prvo modno revijo ob 14. uri, v treh dneh pa se jim bodo pridružili oblikovalci iz Srbije, Hrvaške, Makedonije in Bolgarije.

Od slovenskih oblikovalcev se bodo znova predstavili Ana Jelinič, Simona Kogovšek, Barbara Vrbančič, Maja Štamol, Petja Zorec, David Bacali in blagovna znamka Things I Miss, ki je letos združila moči s hrvaškim Studiem Marković. Tokrat se jim bodo pridružili še Renata Bedene, blagovna znamka Patricia Pie in Tanja Uvera.

Na modni reviji bo nove trende predstavil tudi ponudnik modne obutve podjetje Mass.

Prihajajo tudi beograjski gostje
Drevi se bodo na modni stezi predstavili tudi oblikovalci z beograjskega tedna mode. Kot so zapisali organizatorji, v Slovenijo pridejo vedno radi tudi zato, ker je po kreacijah beograjskih oblikovalcev v Sloveniji kar precej povpraševanja.

Sodelovanje med tednoma mode se je začelo, ker so želeli prispevati k razvoju modne scene v obeh državah, s skupnim nastopom pa imajo tudi več možnosti pri širjenju na sosednje trge.

Zvečer se bodo slovenskim ljubiteljem mode tako predstavili LalicA, modna znamka oblikovalke Aleksandre Lalić, blagovna znamka Modle oblikovalke Vesne Kračanović, Daniela Glišić, Budislava Keković, Svetlana Jaćović, Jasmina Vujović in Ljiljana Joksović Mutić.