Moda
(6)
Anna Wintour
Anna Wintour, ki je znana po svoji brezhibni paževski pričeski in velikih sončnih očalih, je velika ljubiteljica krzna. Zato je postala tarča kritik borcev za pravice živali, vsa leta pa vztrajajo tudi kritike, da ima elitistične poglede na lepoto, saj Vogue meri predvsem na bogate in vitke ženske. Foto: EPA

Dodaj v

Zanikali govorice, da ledena kraljica zapušča Vogue

Anna Wintour - poosebitev mode
2. avgust 2018 ob 12:27
London - MMC RTV SLO, Reuters

Anna Wintour, urednica revije Vogue, "za nedoločen čas" ostaja del revije, je govorice, da se namerava najvplivnejša ženska v modni industriji po 30 letih posloviti, zanikala založniška hiša Conde Nast, ki izdaja revijo.

68-letnica, ki je že od leta 1988 glavna in odgovorna urednica ameriške različice revije Vogue, bo še naprej ostala na tem položaju. Čeprav so se v zadnjem času pojavile govorice, da po 30 letih odhaja v pokoj, se očitno modna kraljica, ki je Vogue spremenila v modno biblijo, še ne namerava posloviti.

"Anna Wintour je izredno nadarjena in kreativna, njenega vpliva na modno industrijo se ne da izmeriti. Je ključen del prihodnosti našega podjetja. Strinjala se je, da bo še naprej opravljala delo glavne in odgovorne urednice pri reviji Vogue ter delo umetniške direktorice pri našem podjetju," je prek Twitterja sporočil Bob Sauerberg, izvršni direktor podjetja Code Nast.

Najvplivnejša ženska v modni industriji
Anna Wintour, ki je prepozna tudi po svojem značilnem slogu, se je vse od leta 1988 vzpenjala po družbeni lestvici, v modni industriji pa danes nihče nima večjega vpliva od nje. Podobo ledene kraljice, ki se je drži še vrsto let, je le še utrdil film Hudičevka v Pradi (The Devil Wears Prada), saj je lik strah vzbujajoče urednice revije Mirande Priestly navdihnila prav ona.

V Londonu rojena Wintourjeva je po zaslugi občutka za nove trende in obetavne modne oblikovalce postala najvplivnejša ženska v modni industriji. Znana je tudi kot urednica, ki je prva prepoznala privlačnost zvezdniških obrazov na naslovnicah.

Uspeh pripisuje trdemu delu in disciplini
A svojih mrež nima spletenih zgolj v modnem svetu, ampak ima vplivne prijatelje tudi v politiki. Ravno zaradi njenega vpliva, ki sega v sam vrh ameriške družbe, jo nekateri imenujejo "neuradna županja New Yorka".

Wintourjeva, ki je kariero v novinarstvu začela pri 16 pod mentorstvom očeta Charlesa, sicer uglednega urednika časopisa Evening Standard, svoj uspeh pripisuje trdemu delu in disciplini. Znana je po izredni organiziranosti – vstaja ob petih, štirikrat na teden odigra partijo tenisa, potem jo obiščeta frizer in vizažist, v pisarni Voguea pa se vsak dan pojavi ob osmih.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
nemi
# 02.08.2018 ob 15:24
Ne mislim, da je anna nesposobna ženska. Vendar če odraščaš v izobilju in potem postaneš urednica revije, ki prodaja izobilje... Dober start je imela v vsakem primeru, ker je bila bogata in imela možnost šolanja, nikoli ji ni blo treba vzet kar eno službo samo zato da je plačala račune.

Sam potem si Anna ni izbrala kariere v enem drugem fohu, npr ni bila odvetnica, biologinja, veterinarka. Ne, ne ona je skočila na vlak vez in poznanstev svojega očeta. Zato je v mojih očeh zelo povprečna oseba. Samo sej tega imaš ogromno povsod, tudi v Sloveniji.
moonylink
# 02.08.2018 ob 14:27
Boga starka, ki mora že celo življenje furat neki imidž in se pretvarjati, da je nekaj, kar v resnici ni. Sožalje.

njej se ni treba nic pretvarjati, ona pac to "je" in to zivi...verjetno je bila ze vzgojena v dolocenih druzbenih krogih....

Kolk je pa "boga" in "starka" pa ne vem, meni se zdi da je morala biti izjemno ambiciozna in sposobna da je prilezla na tak polozaj..
nemi
# 02.08.2018 ob 14:32
Njen fotr je bil urednik pomembne britanske revije, tako da so ji bila vrata na široko odprta. Oprah po drugi strani , tukaj pa res vidiš ambicioznost in sposobnost.
Bloodline
# 02.08.2018 ob 14:22
Boga starka, ki mora že celo življenje furat neki imidž in se pretvarjati, da je nekaj, kar v resnici ni. Sožalje.
moonylink
# 02.08.2018 ob 14:36
Njen fotr je bil urednik pomembne britanske revije, tako da so ji bila vrata na široko odprta.

odprta ze mogoce ampak to ne pomeni da je pa kar vsak sposoben ki ima ata na pravem mestu...to pomeni kvecjemu dober start

pa se z nelsonom mandelo jo primerjaj a ne bi
2px_orbitala
# 02.08.2018 ob 13:06
Uf, še dobro, se mi je kar kamen odvalil od srca.
Kazalo