Jackson je v stik z Macaulayjem Culkinom stopil po nenadnem uspehu filma Sam doma. Foto: AP
Jackson je v stik z Macaulayjem Culkinom stopil po nenadnem uspehu filma Sam doma. Foto: AP

"Poglejte," je razložil v intervjuju za Esquire, "Začel bom kar z resnico. Meni nikoli ni storil ničesar in tudi nikoli ga nisem videl, da bi kaj storil komu drugemu. In na tej točki res nimam razloga, da bi lagal, saj ga ni več med nami."

Igralec je podal jasen odgovor na številna ugibanja in posredne obtožbe, da ga je pokojni zvezdnik zlorabil. "Zagotovo bi bil zdaj primeren čas, da bi razkril podrobnosti morebitne zlorabe, a resnično nikoli nisem videl ničesar in tudi meni nikoli ni storil ničesar."

Skupno točko našla v težkem otroštvu

Ob tem je razložil še, da je zvezdnik v stik z njim stopil po tem, ko je zaradi filma Sam doma še kot otrok dosegel nenadno slavo.

Po tem sta se družila in po njegovih besedah počela precej otročje stvari – kot primer je navedel različne potegavščine.

Skupno točko sta našla v tem, da nihče izmed njiju ni imel pravega otroštva, saj sta imela oba očeta, ki sta ju že zelo zgodaj silila v kariero oziroma slavo.

Culkin je sicer že leta 2005 na sodišču pričal na strani Jacksona, na njegovi strani pa je ostal tudi v času, ko je ogromno prahu dvigal dokumentarni film Leaving Neverland. Svojemu pokojnemu prijatelju je med drugim v bran stopil – kot je razložil v intervjuju –, ko je na letalu srečal igralca Jamesa Franca, ki je s provokacijo poskušal začeti debato o filmu.

Dokumentarni film dvignil ogromno prahu

Michael Jackson se je na sodišču zagovarjal leta 2003. Foto: Reuters
Michael Jackson se je na sodišču zagovarjal leta 2003. Foto: Reuters

V dokumentarcu Leaving neverland dva moška – Wade Robson in James Safechuck – trdita, kako se je Jackson z njima spoprijateljil in ju začel spolno zlorabljati, ko sta bila stara sedem in 10 let.

Robson je leta 2003 na sojenju proti glasbeniku pod prisego zatrdil, da ga pevec nikoli ni zlorabil, v dokumentarcu pa potem spremenil zgodbo in rekel, da je imel z Jacksonom analne in oralne spolne odnose, med katerimi naj bi mu zvezdnik govoril, da ju je povezal sam Bog. Trdil je tudi, da je glasbenik govoril, da ženskam ne sme zaupati in nikomur povedati, kaj počneta, saj bi oba končala v zaporu.

Robson je leta 2013 potem proti glasbeniku vložil tožbo, v kateri je trdil, da ga je Jackson zlorabljal, a je sodišče celotno zadevo opustilo. Prav tako je Jacksonovo družino po njegovi smrti neuspešno tožil tudi Safechuck.