Britanec je v zraku vrsto let snemal padalske akrobacije. Foto: EPA
Britanec je v zraku vrsto let snemal padalske akrobacije. Foto: EPA

31-letnik je bil le nekaj trenutkov pred trdim pristankom na zasneženo rusko goro trdno prepričan, da bo umrl. Čeprav je bil pristanek trd in se je pri pristajanju resno poškodoval, pa so ga rešili in odpeljali moskovsko bolnišnico, od tam pa v domovino.

Nesreča se je sicer zgodila med snemanjem kaskaderskega prizora za neki televizijski dokumentarec, ki ga je izvajal njegov prijatelj. Ko mu je prijatelj dal signal, da lahko odpre padalo, se je zapletlo - padalo se namreč ni odprlo pravilno, do tal pa ga je zaradi hitrosti ločilo le nekaj sekund.

Razmišljal je o poslovilnih besedah
"Pristanek je bil takšen, kot če bi te povozil drveči tovornjak," pravi Boole, ki si je zlomil hrbet in eno rebro, odkrušil nekaj zob in poškodoval pljuča. "Vpil sem od bolečin in izkašljeval kri," je povedal za britanski Sun. "Bil sem zelo zaskrbljen zaradi notranjih poškodb in bal sem se, da lahko umrem. Razmišljal sem, da bi nekomu povedal svoje zadnje besede."

Boole je sicer padalec že 12 let, v tem času pa je opravil že več kot 2.000 skokov. "Ljudje to govorijo ves čas, vendar mislim, da sem najsrečnejši človek na svetu."

J. R.