Dobrodelna akcija se je začela bolj po naključju, je glasbenik pojasnil v oddaji Vikend paket: svoje sledilce na družbenem omrežju Instagram je namreč pred kratkim obvestil, da se bo, če do božiča zbere 25.000 všečkov, ostrigel.

Kako pomagati?

S poslanim SMS-om na 1919 z geslom DARILO prispevate 1 evro, z geslom DARILO5 pa 5 evrov.

Zastavljen cilj je dosegel v le dobrih dveh dneh in pol, zato se je potem odločil akciji dodati dobrodelno noto zbrati želi 50 tisočakov za decembrska darila otrokom, katerih starši si tega ne morejo privoščiti. "Prosil sem jih ... če ste sposobni zbrati 25.000 'lajkov' in če vsak od teh ljudi da dva evra, bomo zmagali, bomo zbrali 50.000 evrov."

Prepoznavno irokezo za otroška darila.

Prepričan je namreč, da si vsi otroci, tudi socialno ogroženi – in teh je zadnja leta vedno več –, v času praznikov zaslužijo pod smrečico najti darilo. Ne zgolj čokoladice, ker si njihovi starši ne morejo privoščiti več od tega, "ampak vsaj še kakšno pomarančo". Akcijo je pod ključnikom #NiVseVFrizuri zagnal v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, denar pa zbirajo prek SMS-ov.

Po enem tednu akcije se je na računu zbralo 4.698 evrov, je glasbenik objavil na Instagramu in opozoril, da je do cilja, 50 tisočakov, še dolga pot.

A četudi magičnega zneska ne doseže, bo njegovo naglavno okrasje "padlo": "Obljuba je obljuba." Ostrigel se bo kar v živo, v oddaji Vikend paket prihodnjo nedeljo (15. decembra), je napovedal.

Dejan, ki kar nekaj časa vsak dan porabi, da lase spravi v prepoznavno obliko, je bil sicer v preteklosti prepričan, da bo njegova nekonservativna pričeska zmotila predvsem starejše, mlade pa navdušila, a se je zmotil: "V resnici je ravno obratno. Ravno babicam in dedkom je všeč. Očitno je, da bolj kot delaš nekaj narobe, bolj je prav."

Kako nastaja Dejanova slovita frizura?