Damjana je priznala, da je bila pred nastopom malo živčna, vendar je trema izginila v trenutku, ko je zaslišala glasbo. Foto: Dare Čekeliš
Damjana je priznala, da je bila pred nastopom malo živčna, vendar je trema izginila v trenutku, ko je zaslišala glasbo. Foto: Dare Čekeliš
EP v modernih plesih: Utrinki prvega dne

Evropsko prvenstvo zveze IDO se je za slovenske plesalce začelo odlično, saj so osvojili kar tri zlate medalje. Slavili so med mladinskimi breakdancerji in člani nad 31 let, v kategoriji otroških formacij pa so jih premagale Čehinje.
Plesalci Plesnega studia Novo mesto so se na najvišjo stopničko povzpeli kar dvakrat. Posatli so evropski prvaki v kategorijah hiphop male skupine za člane nad 31 let (člani 2) in hiphop formacije članov nad 31 let (člani 2). Gre za ekipe, v katerih sodelujejo tisti, ki so ples začeli trenirati nekoliko kasneje in ne že kot otrociEvropsko prvenstvo zveze IDO se je za slovenske plesalce začelo odlično, saj so osvojili kar tri zlate medalje. Slavili so med mladinskimi breakdancerji in člani nad 31 let.

Plesalci Plesnega studia Novo mesto so se na najvišjo stopničko povzpeli kar dvakrat. Postali so evropski prvaki v kategorijah hiphop male skupine za člane nad 31 let (člani 2) in hiphop formacije članov nad 31 let (člani 2). Gre za ekipe, v katerih sodelujejo tisti, ki so ples začeli trenirati nekoliko pozneje, in ne že v otroštvu.

Dogajanje lahko v živo spremljate prek MMC-kanala.

Članica obeh ekip, formacije Gangsta luv in male skupine Best of the rest, Damjana Gruden je po nastopu za MMC dejala, da so zmagi po tihem pričakovali. "Občutki so fenomenalni. Z ekipo dihamo kot eno po zaslugi trenerja. Energija je fantastična," se je veselila po nastopu in priznala, da so pred sodniki "skrivali" dodatnega člana: "V mali formaciji nas je šest, v veliki 17, no, bom rekla 18, ker je en v trebuščku."

Članica obeh ekip, formacije Gangsta luv in male skupine Best of the rest, Damjana Gruden je po nastopu za MMC dejala, da so zmagi po tihem pričakovali. Občutki so fenomenalni. Z ekipo dihamo kot eno po zaslugi trenerja. Energja je fantastična," se je veselila po nastopu in priznala, da so pred sodniki "skrivali" dodatnega člana: "V mali formaciji nas je šest, v veliki 17, no, bom rekla 18, ker je en v trebuščku."
Za nastop, s katerim so dosegli svojo najboljšo uvrstitev na tekmovanjih, so se pripravljali od oktobra. Vadili so po enkrat na teden, zadnje dva mesca dvakrat tedensko. Sicer nihče od članov plesa ne tenira več kot nekaj let: "Treniramo tri, štiri, pet let, odvisno od posameznika," je dejala Grudnova. Vsi pa trening prihajajo iz istega razloga, ne zaradi želje po medaljah, ampak zato ker v plesu uživajo, kar v skupini ustvarja še posebej pozitivno energijo.
Poleg Novomeščanov so slavili še slovenski breakdancerji med 12 in 15 let. Miha Filipič iz skupine Go-breakers Pantheras je po razglasitvi rezultatov povedal: "Zmago smo pričakovali, ampak to je super občutek, ki ga ne doživiš vsak dan," ter dodal, da se z ostalimi fanti v skupini razume odlično.
Prav tako so izjemen uspeh dosegli naši najmlajši plesalci hiphopa, ki so osvojili drugo, tretje in četrto mesto med otroškimi formacijami. Zlato pa so jim speljale češke plesalke iz ekipe Magic free group, ki so sicer osvojile že številne naslove evropskih in svetovnih prvakinČlanica obeh ekip, formacije Gangsta luv in male skupine Best of the rest, Damjana Gruden je po nastopu za MMC dejala, da so zmagi po tihem pričakovali. Občutki so fenomenalni. Z ekipo dihamo kot eno po zaslugi trenerja. Energja je fantastična," se je veselila po nastopu in priznala, da so pred sodniki "skrivali" dodatnega člana: "V mali formaciji nas je šest, v veliki 17, no, bom rekla 18, ker je en v trebuščku."

Za nastop, s katerim so dosegli svojo najboljšo uvrstitev na tekmovanjih, so se pripravljali od oktobra. Vadili so po enkrat na teden, zadnja dva meseca dvakrat tedensko. Sicer nihče izmed članov plesa ne trenira več kot nekaj let: "Treniramo tri, štiri, pet let, odvisno od posameznika," je dejala Grudnova. Vsi na trening prihajajo zaradi istega razloga, ne zaradi želje po medaljah, ampak zato, ker v plesu uživajo, kar v skupini ustvarja še posebej pozitivno energijo.

Poleg Novomeščanov so slavili še slovenski breakdancerji med 12 in 15 let. Miha Filipič iz skupine Go-breakers Pantheras je po razglasitvi rezultatov povedal: "Zmago smo pričakovali, ampak to je super občutek, ki ga ne doživiš vsak dan." Dodal, da se z drugimi fanti v skupini odlično razume.

Prav tako so izjemen uspeh dosegli naši najmlajši plesalci hiphopa, ki so osvojili drugo, tretje in četrto mesto med otroškimi formacijami. Zlato pa so jim speljale češke plesalke iz ekipe Magic free group, ki so sicer osvojile že številne naslove evropskih in svetovnih prvakinj.

Zvečer pa poročamo tudi, kako so se odrezali tekmovalci v pionirskih vrstah plesalcev hiphopa - tako deklic kot dečkov ter parov v vrstah mladincev in članov.

EP v modernih plesih: Utrinki prvega dne