Foto:
Foto:
Kljub priznanju je sodnik babico obsodil na samo šest mesecev pogojne kazni.

Patricia Tabram iz severne Anglije je sicer priznala, da je pripravila piškote, ki so vsebovali marihuano, in jih delila skupaj z ostalimi upokojenci, a se je sodnik odločil, da je ne bo kaznoval z zaporom.

Osiveli babici, ki je dejala, da uporablja marihuano za zmanjšanje bolečin v vratu in hrbtu, je dosodil le šest mesecev pogojne kazni. Policija se je odpravila na dom Tabramove, potem ko je dobila namig, in tam našla 31 sadik in kar 47 vrečic s prepovedano snovjo.

Osivela babica se svojega dejanja ni kesala in je zatrdila, da bo še naprej uporabljala marihuano pri pripravi različnih jedi. "Marihuano sem jedla zjutraj, v vmešanih jajcih, in nameravam jo jesti tudi pri kosilu," je zatrdila energična Patricia, ki je postala simbol britanske kampanje za legalizacijo marihuane.

Na svoji spletni strani je Tabramova obljubila, da bo kmalu objavila različne recepte za pripravo jedi z marihuano.

Lani so britanske oblasti marihuano uvrstile v drugo vrsto drog, prej je bila namreč izenačena s kokainom in ekstazijem. Tako naj sedaj policija ne bi aretirala oseb, ki posedujejo manjše količine trave, temveč le tiste, ki jih zalotijo pri njeni preprodaji in širjenju.