Chestnut je najboljši tekmovalec v hitrostnem prehranjevanju na svetu. Foto: Reuters
Chestnut je najboljši tekmovalec v hitrostnem prehranjevanju na svetu. Foto: Reuters

S tem je 35-letni Američan osvojil že četrti zaporedni in skupno 12. naslov na tekmovanju Nathan's Hot Dog Eating Contest, le za las pa je bil prekratek, da bi ob tem podrl tudi lastni osebni rekord. Lani mu je uspelo zaužiti rekordnih 74 hotdogov, letos "le" 71.

Chestnut ni zamudil nobenega tekmovanja vse od leta 2005, dve leti pozneje mu je uspelo prvič zmagati, ko je presenetil takratnega favorita Takeruja Kobajašija, ki je razvil posebno tehniko – hotdog je pretrgal na pol, si ga stlačil v usta in zalil z obilico vodo. Ta način zdaj uporablja večina tekmovalcev.

141 trdo kuhanih jajc v osmih minutah

Chestnut, ki tehta 101 kilogram, ni "zaposlen" le ob četrtem juliju, saj čez leto tekmuje na ameriškem prvenstvu v hitrostnem hranjenju – Major Eating League, na katerem prav tako zmaguje kot za šalo. Trenutno ima v lasti kar 49 različnih svetovnih rekordov, med drugim mu je uspelo v osmih minutah vreči vase 141 trdo kuhanih jajc, spet drugič je v desetih minutah pojedel 45 sendvičev s slanino, 55 ameriških krofov pa je v njegovih ustih izginilo v osmih minutah.

Na tokratnem tekmovanju ob ameriškem dnevu neodvisnosti se je pomerilo 18 moških iz ZDA, Kanade, Anglije, Nigerije in Japonske ter 17 žensk, pri katerih je že šestič zapored zmagala Miki Sudo, ki je v desetih minutah pogoltnila 31 hotdogov.

Miki tehta le 59 kilogramov, saj poudarja, da je ohranjanje dobre telesne pripravljenosti prav tako pomembno kot tehnika hranjenja. "Svoje telo spravim na rob zmogljivosti, zato mu pomagam s tem, da sem zdrava in v formi," je dejala.