Maja Keuc je izzvala večinoma pozitivne odzive MMC-jevih uporabnikov. Foto: PR Maje Keuc
Maja Keuc je izzvala večinoma pozitivne odzive MMC-jevih uporabnikov. Foto: PR Maje Keuc
Najbolj komentirane, zabava
Med najbolj komentiranimi prispevki zadnjih dveh dni prevladujejo članki, povezani z Evrovizijo. Foto: MMC RTV SLO
Azerbajdžanca Ell in Nikki
Azerbajdžanca Ell in Nikki sta morala še pred Evrovizijo prepričati tudi domače občinstvo. Ker se na koncu niso mogli odločiti, kateri od njiu je boljši, so v Düsseldorf poslali kar oba. Obrestovalo se je - Evrovizija 2012 bo v Bakuju. Foto: Reuters
Sprejem Maje Keuc na letališču Jožeta Pučnika
Majo so ob vrnitvi v Slovenijo na letališču pričakali starši, predstavniki sedme sile in nekaj oboževalcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V osrednjem prispevku, v katerem smo vas sproti obveščali o dogajanju na finalni prireditvi letošnje Evrovizije, se je namreč do zdaj nabralo skoraj 1.000 komentarjev (oz. natančneje 974). Skoraj vsi ste napeto stiskali pesti za Majo Keuc in vmes še malo pokomentirali druge sodelujoče države.

Odmevalo je tudi na spletnem socialnem omrežju Facebook, kjer je na Majini strani mrgolelo dobrih želja, pozneje pa tudi čestitk za dober nastop, 13. mesto v finalu in visoko tretje v četrtkovem polfinalu. Na Facebooku sta že nastali tudi dve strani, ki pozivata k temu, da bi Maja Slovenijo drugo leto zastopala še enkrat - prva nosi naslov Hočemo Majo Keuc na EMI/ESC-ju 2012, druga pa Maja Keuc še enkrat na Evrosong.

Crnkovič in Košir sta zmago napovedovala Irski
Evrovizijo so spremljali tudi številni znani Slovenci, mnogi med njimi pa so dogajanje komentirali tudi na spletnem omrežju Twitter. Publicist Marko Crkovič je pred začetkom spektakla na svoje Twitterju zapisal: "Napovedujem, da bo Slovenija dobila 100–120 točk in se uvrstila med 8. in 12. mesto. Zmagala pa bo Irska." Ko je na koncu zmagal Azerbajdžan, pa je dejal: "Letošnji Evrosong si bomo zapomnili po tem, da je zmagala Jennifer Lopez iz Azerbajdžana."

Podobno kot Crnkovič je zmago Irski, ki se je na koncu sicer uvrstila na osmo mesto, napovedoval tudi glasbenik in novinar Izak Košir, ki je bil prepričan tudi, da se bo Slovenija uvrstila med prvih 10, svoj glas pa je namenil, kot je zapisal Srbiji. Srbska predstavnica Nina je očarala tudi Jonasa Žnidaršiča: "Srbija daje pop lekcijo. In ne jebejo angleščine. Bravo." Radijec Andrej Karoli pa se je ob nastopu moldavijskih predstavnikov spraševal: "Kok sladoleda gre v te kornete? Ampak song me pa pripravi do tapkanja z nogo."

"Maja je pela tudi Anžetu"
Eden najdejavnejših politikov na Twitterju, pravosodni minister Aleš Zalar, pa je svojim sledilcem med drugim zaupal, da bo Maja pela ne samo Evropi, ampak tudi svojemu fantu in Zalarjevemu sinu Anžetu: "Maja bo zapela tudi Anžetu, ki ima danes rojstni dan. Vse najboljše obema!" Po koncu evrovizijskega finala pa dodal: "Maja Keuc je dosegla izjemen uspeh na evropski sceni. The star is born! (Zvezda je rojena, op. a.)"

"Ker ne moremo glasovati za Slovenijo, bomo za Srbijo. :) Ampak vi, naši evropski prijatelji, ne pozabite glasovati za sLOVEnijo!," so k glasovanju za Majo Keuc pozivali Perpetuum Jazzile. "Italija, Nemčija, Srbija in Slovenija. Velika Britanija in Irska bosta nefer visoko," pa je na Twitterju napovedovala tv-voditeljica in novinarka Manica Janežič Ambrožič. Novinarka Petra Sovdat pa je zapisala: "Večina, ki je glasovala za Azerbajdžan, države še izgovort ni znala."

In kaj ste povedali vi?
"Ninaaaaaa! Punca mi je izjemno simpatična, pa kar je najbolj pomembno, pesem gre v ušesa. Ta retro stil zadane v polno. Zame je zmagovalka," je tako o srbski predstavnici Nini, ki se je predstavila s skladbo Čaroban, zapisal uporabnik Vaati. Dave D pa je takole strnil svoje vtise: "Francoz je pognal zmago po zlu, ker je izbral nižjo intonacijo pesmi... pesem ni tako prišla do izraza, pa tudi izpel se ni tako kot bi se blo treba. Žal bosta Irska pamža po moje dobila preveč podpore... Edino "lepi" gay Saade jih lah samo še premaga."

V komentarjih ste se dotaknili tudi podeljevanja točk in se zahvaljevali državam, ki so Maji in skladbi No One namenile točke. "Najlepša hvala sosedje še pridemo na morje," je zapisala mala*, ko smo izvedeli, da nam je Hrvaška namenila najvišje mogoče število točk, 12. Podoben je bil tudi odziv uporabnika snikrs: "12 pik od Hrvatov :)))) zgodovinski trenutek," jo-jo pa se je zahvalil še nekomu: "Hvala Jadranka, hvala Pahor....hehe"

Nekatere je Azerbajdžan navdušil, drugih ne
Kako pa so se uporabniki odzvali na zmago Ella in Nikki ter skladbe Running Scared? "Azerbajdžan je zmagal - in to zasluženo," je zapisal uporabnik kalimba, uporabnik The Stig pa pravi: "Azerbajdzan...kul, jaz jim privoscim". "Zmagovalna pesem ni nič posebnega, že čez tri dni bo šla v pozabo," je bil prepričan delfino_, tod112 pa je dejal: "Zmagovalna pesem je res najslabša v desetih letih ali več."

Pozneje pa so se uporabniki začeli spraševati, kako bo videti Evrovizija prihodnje leto v Bakuju. "Samo Azerbajdžan je vojno območje se mi zdi da se tam tut še vojne dogajajo tk da nevem kak bojo tm lahka spelal evrovizijo," je zapisal jani23, uporabnik mrMis pa je bil (zmotno) prepričan: "Azerbajdžan bo bankrotiru če bo tole hotu izpeljat...".