Štirje na mah (fotografija je simbolična). Foto: Reuters
Štirje na mah (fotografija je simbolična). Foto: Reuters

S tem je Britanka postala najstarejša mama četverčkov v državi. Otroci tri deklice in deček so se s carskim rezom rodili v 32. tednu. Postopek umetne oploditve so izvedli na Cipru, Brittnova in mož Stephen pa sta za poseg plačala 7.000 funtov (8.040 evrov).

Novorojenčke so takoj po rojstvu preselili na intenzivni oddelek, kjer pa dobro napredujejo in naj bi bili do božiča doma. "To je čudež. Želela sva si samo enega otroka, a sva bila blagoslovljena s štirimi. Ker so bile moje možnosti za zanositev majhne, so mi vstavili štiri jajčeca. Niti v najlepših sanjah si ne bi mislila, da bom rodila štiri otroke!" je dejala novopečena mama sedmih otrok, treh odraslih in štirih "štručk".

Na zdravniških pregledih so ji zagotovili, "da ima telo 30-letnice". Zavrača tudi kritike, da je sebična in za otroke prestara. "Nihče ne kritizira Micka Jaggerja, Ronnieja Wooda ali Eltona Johna, ki so postali starši v poznih letih, zato ne razumem, zakaj tako napadajo mene. Prepričana sem, da bom izvrstna mama, saj sem v življenju dosegla vse, kar sem želela, zato se bom lahko stoodstotno posvetila svojim dojenčkom," je dodala.