Uporabnike družbenih omrežij je božična zgodba stevardese in njenega očeta navdušila. Foto: Reuters
Uporabnike družbenih omrežij je božična zgodba stevardese in njenega očeta navdušila. Foto: Reuters

Američana Hala Vaughana dejstvo, da je imela njegova hči Pierce na božični dan službene obveznosti, ni odvrnilo od tega, da bi praznik preživel v njeni družbi. In to kljub temu, da je imela Pierce, ki je pri letalski družbi Delta Air Lines zaposlena kot stevardesa, za božič na urniku kar šest različnih poletov. Hal se je odločil, da se bo kot potnik vkrcal na vseh šest letal, na katerih je delala njegova hči.

Na enem izmed poletov je Halovo početje opazil eden izmed njegovih sopotnikov, ki ga je vse skupaj tako navdušilo, da je njegovo zgodbo delil na družbenem omrežju Facebook. "Leteli smo iz Fort Mayersa (Florida) v Detroit. Med kramljanjem s Halom sem omenil, da sem na poti domov. Nato mi je povedal, da je njegova hči ena izmed stevardes na letalu in da je letalsko vozovnico kupil zato, da bi z njo preživel božič," je Levy povedal za CNN.

"Bil sem presunjen, takoj sem videl, da je odličen oče, ki je za svojo hčer pripravljen storiti vse," je povedal Mike, ki je razkril tudi, da je Halovo dejanje vredno še dodatnega občudovanja, saj še vedno okreva po poškodbi vratu, ki jo je utrpel na začetku leta. Dodal je, da je tudi Pierce zelo prijetno dekle in da se zelo dobro zaveda, kako rad jo ima oče.

Na Mikovo objavo, ki je kmalu postala viralna – do danes se je nanjo odzvalo že več kot 200 tisoč uporabnikov Facebooka –, se je odzvala tudi Pierce, ki je povedala, da je vse skupaj potekalo gladko in da se zahvaljuje letališkim uslužbencem po državi in svojim sodelavcem, ki so olajšali očetovo potovanje.

Zgodbo je komentirala tudi letalska družba Delta, pri kateri so zapisali: "Cenimo vse naše zaposlene, ki delajo med prazniki, in zelo smo veseli, da je imel neverjetni oče možnost, da božič preživi s svojo hčerko – pa čeprav med potovanjem na 10.000 metrih."