Bodo maratonske molitve v kombinaciji s postom romunskim duhovnikom pomagale pri hujšanju? Foto: EPA
Bodo maratonske molitve v kombinaciji s postom romunskim duhovnikom pomagale pri hujšanju? Foto: EPA

okrogli trebuščki kazali na preveč tuzemskih užitkov.

Škof želi, da duhovniki postno obdobje raztegnejo prek velike noči, priporoča pa tudi daljše molitve za izgubo telesne teže. Calinic, škof na čelu regije Arges, je povedal: "Preveliki trebuhi ljudem dokazujejo, da imajo duhovniki dobro življenje in niso osredinjeni na svoje sveto poslanstvo." Dodaja pa, da jim ne priporoča športnega udejstvovanja, saj naj to ne bi bilo primerno za može svetega poklica in meni, da bodo "maratonske molitve veliko bolje delovale".

Nisem debel, ampak imam močne kosti!
Duhovniki se strinjajo s škofovimi nasveti, čeprav so nekateri menda že omenili, da imajo že od nekdaj "močne kosti". Oče Marioara iz Pitestija je tako povedal: "Vsi v moji družini so malce debeli, to je genetsko, in ne verjamem, da lahko shujšam, tudi če se zelo trudim." Oče Tintea pa je dodal: "Če si debel, to ne pomeni, da dobro ješ ali živiš, ampak je to stvar metabolizma."

Tudi oče Popescu ni mogel molčati. Ne verjame, da Bog ne mara velikih trebuhov: "Na svetu je ustvaril suhe in debele ljudi in med njimi ne razlikuje, a ker nočem, da bi ljudje verjeli, da živim razkošno življenje, bom poskušal izgubiti nekaj kilogramov med postnim obdobjem, kot mi je svetoval moj škof."