Enak znesek je februarja romal na Finsko. Takrat si ga je razdelilo kar pet dobitnikov. Foto: EPA
Enak znesek je februarja romal na Finsko. Takrat si ga je razdelilo kar pet dobitnikov. Foto: EPA

Eurojackpot, ki jo igramo tudi v Sloveniji, so v Helsinkih izžrebali dobitno kombinacijo. Dobitek, vreden kar 90 milijonov evrov, sta si razdelila dva nemška igralca.

Dobitna kombinacija 5+2, ki je tokrat prinesla dobitek dvema srečnežema, je bila sestavljena iz številk 2, 7, 24, 38, 45 ter dodatnih 5 in 8. Po poročanju nemške tiskovne agencije DPA je bila ena od dobitnih srečk vplačana v Hessnu, drugih 45 milijonov pa je namenjenih v Saško-Anhalt.

Poleg dveh srečnežev, ki verjetno že delata načrte, kaj narediti z novim premoženjem, bo imelo tovrstne sladke skrbi še kar 24 dobitnikov kombinacije 5+1, ki bodo dobili vsak po skoraj milijon evrov (999.914 evrov).

Dobrih 40 tisoč evrov v Ljutomer
Dobitka 5+0 pa se veselijo tudi v Ljutomeru. Kot je razvidno na spletni strani Loterije Slovenija, je bila tam namreč vplačana srečka, ki prinaša 43.966 evrov dobitka.

Glavni dobitek Eurojackpota je bil nazadnje izžreban februarja letos, ko si je prav tako 90-milijonski dobitek razdelila peterica Fincev. Predvideni sklad za naslednji krog pa bo po podatkih Loterije Slovenija znova "zgolj" deset milijonov evrov.