Kim je bil odlično razpoložen. Foto: Reuters
Kim je bil odlično razpoložen. Foto: Reuters

Mladi voditelj je v spremstvu žene Ri Sol Ju in skupine mož v vojaških uniformah z beležkami v rokah, ki ga spremljajo na vseh obiskih po državi, tokrat obiskal ribogojnico v bližini prestolnice Pjongjang.

Za obisk je izbral svetlo sivo obleko, a očitno mu je bilo v njej prevroče, tako da se je slekel in obisk nadaljeval v beli bombažni majici, ki bi lahko bila tudi spodnja majica. Njegov suknjič je v rokah nosila Ri, vojaški generali pa so rdeči in zabuhli v obraz od vročine ostali v uniformah z dolgimi hlačami in suknjičih z dolgimi rokavi.

Nekateri poznavalci menijo, da Kimova sprememba v oblačenju ni le posledica poletnih temperatur, ampak njegovega načina vladanja: "Kim skuša sodržavljanom pokazati, da je postal bolj dostopen in priljuden. Še pred meseci se je na vsak obisk odpravil v uradnih uniformah, saj je želel pokazati svojo moč in vpliv, zdaj pa so se stvari spremenile. Ne pozabimo, nedavno je tudi obljubil, da se bo posvetil krepitvi gospodarstva države in dvigu življenjskega standarda, ne pa več vojaški moči. Vedno pogosteje obiskuje tovarne, ki so pomembne za ljudi, ne pa več toliko vojaških obratov," je za Telegraph dejal Tošimitsu Šigemura, profesor na tokijski univerzi Waseda.

Kimov obisk v ribogojnici in ribarnici si oglejte spodaj.