Bi vam teknila kava z vašo podobo na njej? Foto: Reuters
Bi vam teknila kava z vašo podobo na njej? Foto: Reuters

Lokal Tea Terrace na znameniti nakupovalni ulici Oxford Street je v soboto predstavil novost, ki je vzbudila mnogo pozornosti. Gostje si namreč lahko omislijo selfičino - vročo čokolado ali kapučino, na vrhu katerega je odtisnjen njihov obraz, fotografiran s pametnim telefonom.

Kako stvar deluje? Vsak gost, ki si zaželi selfičino, najprej fotografira svoj obraz, nato pa prek aplikacije ta selfi pošlje natakarju. Ta fotografijo prenese na posebno napravo, imenovano Cino, medtem ko obenem pripravlja topli napitek. Fotografijo nato skenira in jo poustvari na peni napitka z jedilnimi barvami, ki nimajo okusa.

Celoten postopek traja okoli štiri minute in stane 5,75 funta (6,50 evra). Gostje svojo posebno pijačo seveda nato pod ključno besedo #selfieccino delijo na vseh družbenih omrežjih in glas o novosti se tako hitro razširi. Samo prvi dan si je kavo z lastno podobo privoščilo več kot 400 Londončanov.

"Zaradi družbenih omrežij je tudi pitje kavo dobilo popolnoma drugačen pomen. Ni več dovolj le pripraviti okusno kavo in hrano ter zagotoviti dobro postrežbo, vse skupaj mora biti tudi vredno objave na Instagramu," je dejal lastnik lokala Tea Terrace Ehab Salem Shouly, ki si želi selfičino uvesti še v drugih svojih lokalih po britanski prestolnici.