Če boste poleti obiskali Rovinj, oči na peclje in poiščite ecstaseo. No, verjetno je ne bo težko zgrešiti ... Foto: EPA
Če boste poleti obiskali Rovinj, oči na peclje in poiščite ecstaseo. No, verjetno je ne bo težko zgrešiti ... Foto: EPA

Ruski multimilijonar Roman Abramovič je svojo ecstaseo, 86 metrov dolgo izjemno razkošno jahto, tako kot lani zasidral v Rovinju.

Za zdaj je na lepotici ob hrvaški obali samo posadka, ki pripravlja vse potrebno za prihod bogataša, ki naj bi v Istro pripotoval z zasebnim

24. največja jahta na svetu. Za prvo plovbo je "izbrala" Lizbono, za eno samo točenje goriva pa je treba odšteti kar 300.000 evrov.

"Money, money, money ..."
Da ne bi mislili, da je to edini Romanov ponos na vodi, saj ima lastnik angleškega nogometnega kluba Chelsea "pod palcem" pravo malo zbirko pregrešno dragih "megajaht". Najbolj znana izmed njih je pelorus, dolga 115 metrov, ki jo je kupil od savdijskega šejka Modhassana za 90 milijonov evrov - zdajšnja cena presega 150 milijonov. Gre za pravo palačo na vodi, ki sprejme 23 gostov.

Ko imaš veliko, želiš še več
Poleg tega ima ruski tajkun še štiri ogromne jahte, ki mu omogočajo vse, kar mu srce poželi - a še mu ni dovolj. V Nemčiji namreč zanj izdelujejo največjo in najrazkošnejšo izmed vseh njegovih plovil, jahto eclipse, ki bo dolga kar 160 metrov.

Roman je s svojim dekletom, 24-letno manekenko Darjo Žukovo, že lani deset dni letoval pri naših južnih sosedih. Obiskala sta Zadar, Šibenik in Dubrovnik, za katerega je Rus obljubil, da se bo še vrnil.

A. P.