V Ikei je izbruhnil pretep med obiskovalci. Foto: Reuters
V Ikei je izbruhnil pretep med obiskovalci. Foto: Reuters

Nenavaden primer se je zgodil v nemškem mestecu Eching blizu Münchna, in sicer v trgovini s pohištvom švedskega velikana Ikea.

Med nakupovanjem je med tremi nakupovalci izbruhnil pretep, saj se jim ni uspelo dogovoriti, kdo ima s svojim nakupovalnim vozičkom prednost, poroča nemški spletni portal Deutsche Welle (DW).

Pretep je izbruhnil, potem ko je 49-letna Nemka začela glasno vpiti na 18-letnico, ki ji je s svojim nakupovalnim vozičkom stala nasproti. Začeli sta se prerivati, nato pa se je vmešal oče najstnice in žensko odrinil. Ta je izgubila ravnotežje, padla in se udarila v kovinsko polico, pri tem pa dobila poškodbo glave.

Trgovina je o incidentu obvestila tako reševalce, ki so Nemko odpeljali v bolnišnico, kot tudi tamkajšnjo policijo, ki je zaslišala vpletene. Ti svoje vpletenosti v pretep niso zanikali, niso bili enotni glede tega, kdo ga je sprožil.

"Policisti so nedvomno dobili vtis, da sta bili obe strani enako odgovorni za izbruh pretepa," je sporočila tamkajšnja policija, ki vodi preiskavo zaradi telesnega napada in žaljivk.