Restavracija je sprva zatrdila, da so higienski standardi v njihovi kuhinji dobri, a je objavo nato izbrisala. Foto: Reuters
Restavracija je sprva zatrdila, da so higienski standardi v njihovi kuhinji dobri, a je objavo nato izbrisala. Foto: Reuters

Posledice za podjetje Xiabu Xiabu so hude - v nekaj dneh je izgubilo kar 190 milijonov dolarjev tržne vrednosti, obrat v mestu Šandong, v katerem je ženska v hotpotu, kitajski juhi, ki jo postrežejo z zelenjavo in kosi surovega mesa, našla mrtvo žival, pa so takoj zaprli.

Podjetje je ženski ponudilo 5.000 juanov (skoraj 800 evrov) odškodnine, a je ponudbo zavrnila. Kot je dejal njen mož, bo počakala na zdravniške izvide, opravljene potem, ko je zaužila obrok, in se bo potem odločila o svojih zahtevah. Preden je v juhi opazila nenavadnega "gosta", je namreč že zaužila nekaj žlic juhe. Mož je medijem tudi ogorčen dejal, da je neki natakar po incidentu ženski svetoval, naj se odloči za splav, in ji celo ponudil, da lahko poseg uredi za 20.000 juanov (2.500 evrov).

Oškodovanka je gnusno fotografijo mrtve živali v hotpotu objavila na kitajskem družbenem omrežju Weibo, kjer se je širila kot požar. Uporabniki so se odzvali z jezo in zgroženostjo. "Na bruhanje mi gre. Mesne juhe ne bom v restavracijah nikoli več naročil," je zapisal neki uporabnik, podobno so se odzvali tudi drugi.

Restavracija je sprva sporočila, da izključuje možnost, da je mrtva podgana v krožnik prišla zaradi pomanjkanja higiene, a je čez nekaj ur to objavo izbrisala, piše BBC.