Murko in Dremljeva sta dobila tudi naziv ambasadorja slovenskega spleta. Foto: Najdi.si
Murko in Dremljeva sta dobila tudi naziv ambasadorja slovenskega spleta. Foto: Najdi.si
Rebeka Dremelj
Če se ji že ni uspelo uvrstiti v finale v Beogradu, je postala vsaj najbolj iskana Slovenka. Foto: MMC RTV SLO
Borut Pahor in Katarina Kresal
Kresalova in Pahor sta medse spustila le Janeza Janšo. Foto: MMC RTV SLO

Slovenski iskalnik vsako leto postreže z lestvico, katera znana športna, estradna in politična imena, bloge in kraje so uporabniki največkrat vpisali v iskalno okno.

Rebeka absolutna zmagovalka
V splošni kategoriji "najbolj iskana Slovenka" je letošnja evrovizijska predstavnica Rebeka Dremelj za seboj pustila temnolaso TV-voditeljico Nino Osenar, na tretje mesto pa se je uvrstila "levinja" Saša Lendero. Rebeka je bila tudi najpopularnejše ime v iskalniku med glasbeniki, za njo je spet Saša, tretja pa nekdanja članica Foxy Teens, rdečelasa Tanja Žagar.

Mikavna Murkova poročna noč
Naziv najbolj iskanega moškega si je priboril "štajerski slavček" Damjan Murko, ki je v tem letu storil usodni korak in se poročil z izbranko Majo, sledi mu še en pevec Werner, na tretjem mestu pa je tudi v svetu zelo poznan slovenski glasbenik Lojze Slak.

Ceca in Cristiano Ronaldo
Med znanimi tujkami so Slovence najbolj zanimale Ceca, Severina in Dulce Maria, članica med najstniki priljubljene mehiške zasedbe RBD, med tujci pa portugalski nogometni lepotec Cristiano Ronaldo ter pevca Gibonni in Jasmin Stavros.

Mazetova prva "v cilju"
Naslednja kategorija so najbolj iskani slovenski športniki. Smučarka Tina Maze je stopila na najvišjo stopničko, srebro "prejme" ekstremni kolesar Jure Robič, ki je znova osvojil dirko čez Ameriko, bron pa ukrajinska plesalka, manekenka in voditeljica Nadija Bičkova, ki že nekaj let živi v Sloveniji.

Kresalova ni dobila volitev, a vseeno zmagala
Jurij Zrnec
je že drugo leto zapored osvojil naziv najbolj iskanega igralca, pred NLP-jevcem Klemenom Slakonjo in igralko Pio Zemljič, ki je blestela v filmu Petelinji zajtrk. Največkrat odtipkano ime med slovensko politično srenjo pa je predsednica LDS-a Katarina Kresal, sledita ji nekdanji in zdajšnji premier, Janez Janša in Borut Pahor.

Še nekaj drugih lestvic. Najbolj iskani filmi na Najdi.si so bili Kvantum Sočutja, Petelinji zajtrk in Mamma Mia, najbolj iskane slovenske turistične destinacije Čatež, Krvavec in Kranjska Gora, med spletnimi skupnosti je slavil Netlog, najbolj iskane besede pa so bile gmail, google, igre, avto.net, 24 ur, vreme, sex, bolha, siol in netlog.

A. P.